Yükselmeye tabi hakim ve savcıların listesi yayımlandı

Yükselmeye tabi hakim ve savcıların listesi yayımlandı
Cumhurbaşkanı imzasıyla yayımlanan HSK kararına göre, yükselmeye tabi hakimler ve savcıların isim listesi, görev yerleriyle birlikte Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yükselmeye tabi hakimler ve savcıların isim listesi, görev yerleriyle birlikte Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplam 37 sayfalık kararda, 30 Nisan itibarıyla birinci dereceye yükselip ilk defa birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi adli ve idari yargı hakimleri ile cumhuriyet başsavcı ve savcılarının listesi yer aldı.

Karar bu şekilde:

"30.04.2023 tarihi itibari ile 1 inci dereceye yükselip 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 32 nci maddesi uyarınca 30.04.2023 tarihinden geçerli olmak üzere ilk defa birinci sınıfa ayrılma incelemesine tabi tutulan adli ve idari yargı hâkimleri ile Cumhuriyet başsavcı ve savcılarının adlarını gösterir liste aşağıda gösterilmiştir. Sürelerini bitirdikleri halde bu listede adlarını göremeyenler yayım tarihinden itibaren otuz gün içinde Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na yazılı başvurmak sureti ile durumlarının incelenmesini isteyebilirler."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar