Yüksek gerilim yine can aldı!

Yüksek gerilim  yine can aldı!
Esenyurt'ta onarmak amacıyla çıktıkları çatıda yüksek gerilim hattına kapılan işçilerden biri öldü, diğeri yaralandı. İlçede 2015'te de bir vatandaşı evinin bacasını temizlerken elektrik çarpmıştı

Yüksek gerilim yine can aldı!

Celalettin DEMİRCİ / İSTANBUL

İstanbul Esenyurt'ta vatandaşların kaldırılması için yıllardır kampanyalar yaptığı yüksek gerilim hattı, bir işçiyi daha yaşamdan kopardı. Çatı tamiri yaparken akıma kapılan 23 yaşındaki Yunus Güzel, feci şekilde hayatını kaybetti. Güzelle birlikte çatıda bulunan İsmail Efe (22 ) yaralanırken, nişanlı olduğu öğrenilen Yunus Güzel'den geriye yarısı yanmış nüfus cüzdanı kaldı. Olay, 12 Ocak Perşembe günü Esenyurt Namık Kemal Mahallesi 8. Sokak'ta meydana geldi. Yapımı kısa süre önce tamamlanan 14 numaralı binanın çatısında tamir yapan Yunus Güzel ve İsmail Efe adlı işçiler, üzerlerinden geçen yüksek gerilim hattının akımına kapıldı. 380 bin voltluk akımın çarpmasıyla vücudu feci şekilde yanan Yunus Güzel olay yerinde hayatını kaybederken, İsmail Efe ise yaralandı. Yüksek gerilim hattındaki şiddetli patlama ile binanın tüm elektrik tesisatı yandı. Patlamanın sokakta bulunan diğer evleri de etkilediği ve elektronik eşyaların kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU

Ekmek parası kazanmaya çalışırken feci şekilde hayatını kaybeden 23 yaşındaki Yunus Güzel'in nişanlı olduğu ve düğün yapmaya hazırlandığı öğrenildi. 380 bin voltluk akımın çarpmasıyla vücudu tamamen yanan Güzel'den geriye, yarısı yanmış nüfus cüzdanı kaldı.

BU İLK DEĞİL

Esenyurt'un Saadetdere ve Namık Kemal Mahalleleri'nin üzerinden geçen yüksek gerilim hatları, daha önce de vatandaşın ölümüne neden oldu. En son 2015 yılında, oturduğu binanın bacasını temizlemeye çıkan Haydar Sarı adlı vatandaş, akıma kapılarak yaşamını yitirmişti.  Yüksek gerilim hatları, can kayıplarının yanı sıra zaman zaman maddi zararlara da yol açıyor. Özellikle yağışlı havalarda yüksek gerilim hattında yaşanan patlamalar nedeniyle evlerin elektrik tesisatları zarar görüyor, elektronik eşyalar da kullanılamaz hale geliyor. Vatandaşlar, hem can kaybına hem de maddi kayba yol açan yüksek gerilim hatlarının kalkması için yıllardır yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar