Yıllar sonra ilk kez kendi başına çay içebildi

Yıllar sonra ilk kez kendi başına çay içebildi
Yıllar sonra ilk defa kendi başına çay içebilen Muhammed Eroğlu, Parkinson hastalığı ile mücadele ettiği 25 yılın ardından normal hayatına döndü. Ellerinin titremesi nedeniyle kendi başına yemek yiyemeyen Eroğlu, geçirdiği beyin pili operasyonu sonrasında istediği şeyi yaparak çayını kendi başına içti.

Operasyonu gerçekleştiren Medicana Sağlık Grubu Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir, beyin pili tedavisinin Parkinson hastalığının semptomlarında önemli iyileşmelere yol açabildiğini belirtti.

İzmir, Ödemiş'te yaşayan Muhammet Eroğlu, 22 yıl önce ellerinde titreme ve vücudunda istemsiz kasılmalarla karşılaştı. Uzun bir süre şikayetlerini önemsemeyen Eroğlu, rahatsızlığının artması üzerine doktora başvurduğunda Parkinson hastalığı teşhisi konuldu. Tedavilere yanıt alamayan Eroğlu, zamanla işe gidemez hale geldi ve kendi başına yemek yiyemez duruma geldi.

Medicana International İzmir Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tuğberk Özdemir tarafından gerçekleştirilen beyin pili operasyonu sonrasında Eroğlu, kısa bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Operasyondan iki hafta sonra beyin pili açılan Eroğlu, günlük işlerini giderek kendi başına yapar hale geldi. Hastaneye kontrol için gelen Eroğlu, doktoruna ellerinin çok titrediği için çayını kendisinin içemediğini ve kendi başına çay içebilmeyi istediğini dile getirdi. Eroğlu'nun isteğini yerine getiren Op. Dr. Özdemir ile hastası çay içerek iyileşmeyi kutladılar.

Beyin pili tedavisinin Parkinson hastalığının yanı sıra diğer nörolojik hastalıkların tedavisinde de kullanıldığını belirten Op. Dr. Özdemir, "Derin beyin stimülasyonu" olarak da bilinen beyin pili tedavisinin, Parkinson hastalığı, esansiyel tremor, epilepsi, distoni, Tourette Sendromu, obsesif kompulsif bozukluk ve major depresyon gibi nörolojik durumların semptomlarını kontrol altına almak için kullanıldığını açıkladı. Bu tedavi yönteminin, beyne cerrahi müdahale ile yerleştirilen elektrotlar aracılığıyla anormal sinirsel aktiviteleri düzenleyerek hastalığın semptomlarını hafiflettiğini ve kişiye özel olarak programlanabildiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar