Yılın ilk çeyreğinde Meta'nın geliri arttı

Yılın ilk çeyreğinde Meta'nın geliri arttı
Meta'nın geliri, bu yılın ilk çeyreğinde, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 27 artarak 36,5 milyar dolara yükseldi. Bu artışta, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformların katkısı büyük oldu.

Meta, Ocak-Mart dönemi performansını paylaştı.

Şirketin bu yılın ilk çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artarak 36,5 milyar dolara yükseldi. 2023'ün aynı döneminde ise gelir 28,6 milyar dolardı.

Bu sonuçlar, piyasa beklentilerini aşarak 36,2 milyar dolarlık tahminleri geride bıraktı.

Meta'nın net karı da göz kamaştırıcı bir artışla bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 117 artarak 12,4 milyar dolara yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde ise 5,7 milyar dolarlık bir kar elde edilmişti.

Hisse başına kar da etkileyici bir artış gösterdi. 2023'ün ilk çeyreğinde 2,20 dolar olan hisse başına kar, bu yılın aynı döneminde 4,71 dolara yükseldi.

Ancak, çalışan sayısında bir azalma yaşandı. Mart sonu itibarıyla çalışan sayısı, geçen yıla göre yüzde 10 azalarak 69 bin 329'a geriledi.

Şirket, yılın ikinci çeyreğinde 36,5 ila 39 milyar dolar arasında gelir beklediğini açıkladı.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, yılın başında önemli bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Ayrıca, Meta AI'nın yeni sürümünün, dünyanın önde gelen yapay zeka çalışmalarından biri olduğunu vurgulayarak, şirketin uygulamalarında sağlıklı bir büyüme trendi gözlemlediklerini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar