Yeşil pasaportla ihracat artacak

Yeşil pasaportla ihracat artacak
TİM Başkan Vekili Kocasert ve iş dünyası temsilcileri, ihracatçıya sağlanan yeşil pasaport olanağının ülke ihracatına doğrudan etkisinin olacağını söyledi.

Yeşil pasaportla ihracat artacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Süleyman Kocasert ve dünyası temsilcileri, ihracatçıya sağlanan yeşil pasaport olanağının ülke ihracatına doğrudan etkisinin olacağını söyledi.

Kocasert, yaptığı açıklamada, iş adamlarının, hasretle beklediği yeşil pasaporta kavuştuğunu belirterek, "Yeşil pasaport bizlere seyahat kolaylığı getirecek. İhracatçı artık herhangi bir toplantıya hemen karar verip, ilk uçakla gidebilecek, vize için zaman kaybetmeyecek ve enerjisini buralarda kaybetmeyecek." diye konuştu. 

"Yeşil pasaport ihracatçılar açısından çok önemli"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise yeşil pasaportun ihracatçılar açısından çok önemli olduğuna işaret etti.

İhracatçının artık daha hızlı hareket etme imkanına sahip olduğunu anlatan Ünlütürk, "Uzakdoğu ülkelerinde vize başvuruları 2-3 haftadan önce çıkmıyor. Bu karar, öncelikle bu pazarda önümüzü açacak." şeklinde konuştu.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da yeşil pasaportun motive edici etkisinin de bulunduğuna işaret ederek, "Sanayiciler, ihracatçılar olarak 2023 hedeflerini yakalama anlamında büyük sorumluluklarımız var. Devletimiz, verdiği teşviklerle ihracatçımızın üzerindeki yükün bir kısmını alıyor. Böyle olunca biz artık dünya pazarına çıktığımızda elimizdeki güçlü argümanlarla daha fazla ülkeye ihracat yapacağız." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar