Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 2 günündeki trafik kazalarında 12 kişi hayatını kaybetti

Yerlikaya duyurdu: Bayram tatilinin ilk 2 günündeki trafik kazalarında 12 kişi hayatını kaybetti
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 2 günündeki trafik kazalarında 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek sürücülere uyarılarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ikinci gününde gerçekleşen trafik kazaları ve yapılan denetimler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerinin vatandaşların güvenliği için büyük bir hassasiyetle denetimlerini sürdürdüğü vurgulandı.

Yerlikaya, dün meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "Bayram tatilinin ikinci gününde 572 trafik kazası meydana geldi. Bu süre zarfında 408 bin 796 araç denetlendi. Denetimler kapsamında 19 bin 488 araca hız ve radar, 33 bin 145 araca ise diğer işlemler yapıldı."

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki günündeki trafik kazalarında yaşanan kayıplara da dikkat çekti. 12 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 1966 kişinin yaralandığını belirten Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar, sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım, hayatla yarışılmaz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar