Yeniden Refah'tan İmamoğlu'na yeşil ışık: Cumhur İttifakı'nda Murat Kurum kopuşu

Yeniden Refah'tan İmamoğlu'na yeşil ışık: Cumhur İttifakı'nda Murat Kurum kopuşu
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Doğan Aydal katıldığı canlı yayında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan övgüyle bahsederken AKP'nin İBB adayı Murat Kurum’a eleştirilerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal, Halk TV'de Seda Selek'in sunduğu 'Perdenin Önü Arkası' programına katılarak yerel seçim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Programda, canlı yayında Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu hakkındaki sorulara net cevaplar veren Aydal, yerel seçimlerle ilgili çarpıcı görüşlerini paylaştı.

Yaptığı açıklamalarda İmamoğlu’nu savunmak gibi bir niyeti olmadığını ifade eden Aydal, “Ellerini kollarını bağlamışsınız birinin 'hadi dövüş' diyorsun. Ona rağmen bir takım hizmetler yaptığı ve benim bildiğim çok net ifadesini söylüyorum kanala karşı” dedi. Bunun bir beka sorunu olduğunu söyleyen Aydal, İmamoğlu’nun ‘Kanal İstanbul’ tavrının bile Murat Kurum’un seçilmemesi için yeterli olduğunu aktardı.

Partisinin bir partiye güç verişinin AKP tarafından çok ciddiye alınmadığını vurgulayan Aydal, “Onların bizimle yaptığı toplantıları havanda su dövme toplantıları olduğunu fark ettik. Bizim tabanımız da onları istemiyor. AK Partili arkadaşlar diyorlar ki 'bizi desteklemezseniz CHP kazanacak'” diye konuştu.

aydal-2.jpg

MURAT KURUM’UN POŞET AÇIKLAMASINA GÖNDERME

AKP’ye seçim kazandırmak için var olan bir parti olmadıklarını vurgulayan Aydal, seçimlerde anlaşmayacaklarını belirterek, “Bizimle İstanbul adaylarını da paylaşmadılar" dedi.

Murat Kurum’un ‘beyefendi biri’ olduğunu dile getiren Aydal, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemde Kurum’a dair akıllarda kalan tek şeyin poşet fiyatına dair konuşması olduğunu hatırlattı.

Murat Kurum'un deprem dönemindeki icraatlerini eleştiren Aydal, “Algı yönetimi ile kurulmuş bir söylem geliştiriyor Murat Kurum beyefendi" dedi.

aydal.jpg

AKP’NİN ADAY SEÇİMİNE ELEŞTİRİ

AKP’nin aday bulmakta zorlandığına dikkat çeken Aydal, partinin en sıkıntılı şehirlerde bile eski adayları yeniden gösterdiğini söyledi. Bu isimlerden en dikkat çeken isimlerin başında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyakın’ın geldiğini vurgulayan Aydal, “İki metro vadetmiş ikisi de yok. Temiz hava demiş her gün zehir suluyoruz. Temiz su vaadetmiş sular pis. Tramvay yapacağım demiş bir tanesi bile bitmemiş. Bütün bu olmazlar içinde bile aynı kişiyi aday yapıyorsa AK Parti çok çaresiz demektir” diye konuştu.

AKP İLE İPLER KOPTU MU?

AKP’nin Ankara, İstanbul ve İzmir'i kaybedince yenilmiş hissiyatına kapılacağına vurgu yapan Aydal, "İpler koptu mu?" sorusuna çarpıcı bir yanıt verdi.

Yeniden Refah ile AKP arasında henüz net bir kopuş olmadığını ifade eden Aydal, partinin söz kesen kişisinin Genel Başkan Fatih Erbakan olduğunu belirterek, “Biz özgür bir şekilde kanaatlerimizi söyleriz ama siyasi karar Genel Başkanımızındır. Ama inanıyorum ki Genel Başkanımız benim bütün bu söylediklerimi tabandan gelen sesleri biliyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar