“Yeniçağ ailesi olarak Sözcü'nün yanındayız”

“Yeniçağ ailesi olarak Sözcü'nün yanındayız”
Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı dava için İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik açıklamalarda bulundu.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay, yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ile Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı takip eden Yeniçağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, 'silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçlamasıyla, hür basının baskı altına alınmak istendiğini belirtti.

Çelik, “Duayen gazeteciler Metin Yılmaz, Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun bu haksız ithamla karşı karşıya bırakılması Türk basın tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Davayı, gerçekleri kamuoyuna duyurma görevini yapan gazetecileri cezalandırma operasyonu olarak değerlendiriyorum. Basın özgürlüğü savunuculuğunda Yeniçağ ailesi olarak Sözcü'nün yanındayız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar