Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Süleyman Soylu'ya kötü haber

Yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Süleyman Soylu'ya kötü haber
İçişleri Bakanlığı'na atanan Ali Yerlikaya'nın özellikle Soylu'ya yakın kadroların tasfiye etmesi bekleniyor.

14 Mayıs seçimlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dışındaki tüm bakanların değişmesiyle birlikte bakanlık kadrolarında yaşanacak değişimler merak konusu olmuştu.

İktidarın en çok konuşulan isimlerinden İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun yerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya atanmıştı.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, özellikle Süleyman Soylu'ya yakın kadroların tasfiyesi bekleniyor.

Süleyman Soylu'nun milletvekili olmasının ardından İçişleri Bakanlığı'na atanan Ali Yerlikaya, yeni kadrosunu oluşturmak için yoğun mesai içine girdi. Özellikle vali, emniyet müdürlerini kapsayan kapsamlı iki kararname hazırlığının sürdüğü öğrenildi.

Özellikle Soylu'ya yakın vali ve müdürlerin merkeze çekilerek tasfiye edilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Soylu'ya yakın Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın adının yer alıp almayacağı ise bilinmiyor. Buna karşılık Soylu'ya muhalif Emniyet Genel Müdürü Mustafa Çalışkan'a daha aktif görev verilmesi bekleniyor. Valiler kararnamesinin hafta sonuna kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

Bu kararnamelerin ardından ise İçişleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü bürokrasisinde kapsamlı değişlikler yapılacak.

Bu arada Soylu'nun bakanlıktan ayrıldıktan sonra 10 korumasını yanında götürdüğü öğrenildi. Soylu'nun diğer çalışma ekibini ise bakanlık merkezinin dışındaki kadrolara atadığı dile getiriliyor. Kadrosu RTÜK'te olan Soylu'nun basın müşaviri ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bu görevi sürdürecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar