Yaşlı çift su cennetinde susuzluğa terk edildi

Yaşlı çift su cennetinde susuzluğa terk edildi
Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesi Küçüksır Mahallesinde yaşayan yaşlı ve hasta çift yıllardır evlerine şebeke suyunun gelmesini bekliyor.

Kahramanmaraş / Neşe YILDIZHAN

75 Yaşındaki Ayşe Köse, “Mahallemizdeki bütün evlerde su var, sadece bizim evimize şebeke suyu çekilmedi. Banyo yapmayı bırakın içecek suyu dahi bulamıyoruz. Çeşmeden komşular evimize su taşıyor. “ dedi.

Oğul Emrullah Köse ; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Somali’ye kuyu kazdırıp insanları suya kavuşturuyor. Gaziantep bile içme suyunu Kahramanmaraş’tan götürüyor. Biz burada Sır Barajı’nın kenarında susuz kalıyoruz. Suyun yanı sıra yolumuzda yok. Yağmur yağdığında buraya araba çıkmıyor. Sık hastalanıyorlar ve 1 km. sırtımda taşıyarak araba ulaştırıp, hastaneye götürebiliyorum.” İfadelerini kullandı.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat İlçesi Küçüksır Mahallesi Çamlık Mevkii Sarısırt Soka No: 42 adresinde 60 yıldır ikamet eden Ali Köse (85) ve Ayşe Köse (75), Sır Barajının kenarında, su cennetinde susuzluk çekiyorlar.

Maddi durumları yerinde olmayan baraka gibi yıkıldı yıkılacak bir evde yaşam mücadelesi veren yaşlı çiftin şebeke suyuna kavuşabilmeleri için oğulları Emrullah Köse çalmadık kapı bırakmamış.

Emrullah Köse; “Biz 11 kardeşiz. Sizin de gördüğünüz gibi hepimiz bu evde büyüdük, dar gelirli bir aileyiz. Bütün kardeşler evlendiğimiz için annem ve babam yalnız kalıyorlar. Hepimiz annemi babamı yanımızda yaşamaları için ikana etmeye çalışsak da kabul ettiremedik. Doğduğu yerleri bırakmak istemiyorlar. Biz burayı terk edersek ölürüz diyorlar. Bizim de tek çaremiz onlara burada bakmak. Ancak su taşıma işi çok zor” dedi.

“bizler gücümüzün yettiğince maddi anlamda anne babamıza bakıyoruz. Devletten istediğimiz sadece buraya içme suyu şebekesini getirmeleri” diyen Emrullah Köse konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“8 yıldır buraya içme suyu şebekesi getirilmesi için uğraşıyorum. Mahalle Muhtarı, Onikişubat Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İşleri (KAKSKİ) yetkilileri ile görüştüm. Hepsi bir bahane uydurdu. Bu iş KASKİ’nin işi. Mahallemizde bütün evlerde içme suyu şebekesi var, sadece bizim evimiz 250-300 metre yukarıda olduğu için bir boru ile evimize su vermediler.

Hatta kurumun birinde bana yarı şaka yarı ciddi “Bizi bu işlerle uğraştırma, o yaşlılar yaşasa yaşasa daha kaç yıl yaşar” dediler.”

Emlak vergisi ödediklerini, elektrik aboneliklerinin olduğunu sözlerine ekleyen Emrullah Köse; “Bizim tek istediğimiz yetkililer sesimizi duysun. Evin şebeke suyunu çeksinler. Bizler para ve yiyecek yardımı istemiyoruz. Bu yaşlıların insan gibi yaşamalarını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Somali’ye kuyu kazdırıp insanları suya kavuşturuyor. Gaziantep bile içme suyunu Kahramanmaraş’tan alıyor. Biz, su zengini bir şehirde üstelik Sır Barajı’nın kenarında susuz kalıyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşı değil miyiz?” dedi.

Aynı zamanda mahallerinde her yerin parke taşı döşendiğini belirten Emrullah Köse, sadece kendi evlerinin yolunun yapılmadığını belirterek: “Yaşlılar, sık hasta oluyorlar. Yağmur yağdığında evimizin önüne araba çıkamıyor. Bu yüzden 1 km. yolda sırtımda taşıyarak arabaya ulaştırıp, hastaneye götürebiliyorum” diye konuştu.

Zor şartlardan isyan eden Ayşe Köse de yetkilere seslenerek: “Allah rızası için artık bizi içme suyuna kavuşturun. Evlatlarım veya komşular mahalle çeşmesinden su taşıyorlar: 15-20 günde zor banyo yapabiliyoruz. Artık sesimizi duyun” dedi.

Felçli ayakta zor duran Ali Köse ise; “Getiren olmazsa ne içme suyumuz var ne de tuvalet ihtiyacımızı karşılayacak su var. Namaz abdesti için su bulamıyoruz. Bu yapılanlar Allah’tan reva mı?” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar