Yalova’nın yabancı gelinleri kültür sofrasında buluşuyor

Yalova’nın yabancı gelinleri kültür sofrasında buluşuyor
Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği’nin hayata geçirdiği “Farklı Kültürler Aynı Sofrada Buluşuyor” projesi çerçevesinde haftanın 3 günü kurulan sofrada Türkiye’nin 7 bölgesinin yanı sıra 20 ülkeden kadınların yaptığı yemekler beğeniye sunuluyor.

Çoğunluğu Yalova’ya gelin olarak gelmiş kadınların yanı sıra çeşitli nedenlerle kentte göç eden ve yaşayan kadınlar, “Farklı Kültürler Aynı Sofrada Buluşuyor” projesi ile bir çatı altına geldi. Geçen hafta başlayan etkinlik çerçevesinde kadınlar haftanın 3 günü aynı anda Yalova Uygulama Oteli'nde mutfağa girerek kendi yörelerine ait yemekleri yapıyor ve birbirlerine yardımcı oluyor. Projeye Yalova Valiliği, Yalova Belediyesi, İl Özel İdaresi, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de destek veriyor.
“Büyük çoğunluğu da Yalova’ya gelin olarak gelmişler”
Rusya, Mısır, İran, Irak, Azerbaycan, Tayland, Moldova ve Ukrayna gibi 20 ülkeden kadınların, kendi kültürlerine ait yemekleri proje çerçevesinde yaptığını dile getiren Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Nurten Anıl, Vali Hülya Kaya ile görüştükten sonra böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Kadınları birleştirici bir proje hazırladıklarını anlatan Anıl, “Yaklaşık 20 ülke ve 7 bölgeden kadınlarımızla bir aradayız. Bu kadınlar hiç birbirini tanımıyorlar, görmediler. Büyük çoğunluğu da Yalova’ya gelin olarak gelmişler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar