Yalana doyurdukları emekliyi aç bıraktılar!

Yalana doyurdukları emekliyi aç bıraktılar!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

12-03-24-01gun-page-0001-001.jpg

‘EMEKLİNİN MUTFAĞINI ALEV ALEV YAKTINIZ’

"Lüks ve gösteriş içinde yaşayan bir avuç vurguncuyu sürekli olarak korurken, yerli ve yabancı büyük tefeci bankerlerin borçlarını kesintisiz öderken, milyonlarca emekliyi açlığa mahkum ediyorsunuz. 31 Mart'ta hesap vereceksiniz."

İstanbul Emekliler ve EYT'liler Birliği, İstanbul Kartal'dan; Birleşik Emekliler Sendikası ise Kocaeli Gebze'den iktidara seslendi. "Emekliye yaşam hakkı yoksa iktidara oy moy yok" mesajı vererek, "Emeklilerin ahını aldınız, hayatlarımızı, umutlarımızı çaldınız, sandıkta hesap vereceksiniz" dedi. Emeklilerin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle: Açlık sınırının altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla yaşamak zorunda kalan milyonlarca emekli, artık günlük geçimlerini bile karşılayamıyor ve hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Zamların ardı arkası kesilmiyor; ev kira ve temel gıda fiyatları her gün artıyor. Emekli maaşı kira için yetmiyor, faturalar ödenemiyor ve emekliler banka kuyruklarında ömür tüketiyor. İlerlemiş yaşlarına rağmen çalışmaya devam eden emekliler, yaşlılıklarında mutlu ve huzurlu bir yaşam yerine zor şartlar altında mücadele ediyor.

Emekliler, iktidarın yandaşlarına ve bankalara milyonlarca lira dağıtırken, kendilerine insanca yaşanacak bir maaş vermediğini belirtiyorlar. İktidarın emeklilerin umutlarını seçim malzemesi olarak kullandığını ve gerçekleri göz ardı ettiğini vurguluyorlar. Emeklilere saygı gösterilmesi gerektiğini ve tefecilere borçlanma politikasından vazgeçilmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Emekliler, iktidara olan tepkilerini 31 Mart seçimlerinde vereceklerini belirtiyorlar. İktidardan, emeklilere yönelik daha adil ve insani bir politika izlemesi ve maddi kaynakları emeklilerin ihtiyaçlarına yönlendirmesi talep ediliyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar