Ya Nedir Allah, klibi Ramazan'da seyir rekoru kırdı

Ya Nedir Allah, klibi Ramazan'da seyir rekoru kırdı
Şarkıcı, Kemane sanatçısı, Etnomüzikolog Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir'in Youtube yüklediği "Ya Nedir Allah?" adlı tasavvuf türü klibi izlenme rekoru kırdı.

Genç kızların ve hanımların yanı sıra erkek müzik severlerde arabalarında, işyerlerinde, yatlarında, yazlıkları ve evlerinde bu parçayı dinliyor. TRT Müziğin de bu güzel parçayı Ramazan bitmeden, ekranlarında göstermesini isteyen müzik severler, duygu yüklü sözleri ve müziğiyle klibin izleyenlere huzur verdiğini söylüyorlar.

Peki bu sevilen parçayı söyleyen Demir kim?

Etnomüzikolog- Halk Müziği Yorumcusu ve Kemane İcracısı Yrd. Doç. Dr. Mehtap Demir İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Etnomüzikoloji ve Folklor Anabilim Dalı kurucusu ve başkanı.

Doktora çalışmasını (2011) Kültürel Etkileşim ve Göç Bağlamında İsrail’de Türk Müziği İcraları konu başlığında Müzik Antropolojisi alanında tamamlamıştır. 11 yaşında başladığı müzik eğitiminin temelini ortaöğretim ve üniversiteyi okuduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarında tamamlamıştır. On yıllık eğitim sürecinde Türk Halk Müziği Tür ve Biçimleri, Yöresel özellikleri, Anadolu Halk müziği ritim karakterleri konularında ayrıntılı dersler almıştır. Makam Müziği’nde teori- usül ve repertuvar eğitimini aynı süreçte tamamlamıştır. Uzman olduğu halk çalgısı ‘kemane’ konusunda alanda aktif icracı olan tek kadın sanatçıdır.

Türkiye’de yayımlanmış 4 solo özgün albüm çalışması vardır.

Son çalışmasıPerfume of Asia Minor(2016) albümünde 1910-1936 yılları arasındaki taş plak kayıtlarından derlediği 19 halk şarkısını yeniden yorumlamıştır.

Türk Makam Müziği- Anadolu Yöresel Halk Müzikleri konusunda uzman olan Mehtap Demir’in Etnomüzikoloji branş dersleri dışında eğitim verdiği uygulamalı dersler; Anadolu Türk Halk Müziği solfej ve repertuvarı, Darül Elhan Derleme Defterleri repertuvarı, Halk Müziğinde vokal icrası ve Kemane öğretimidir.

Okuttuğu Dersler:

Türkiye Müzik folklorunda yöresel tür ve biçimler,

Anadolu Halk müziğinde ritimsel yapı ve yöresel çeşitlilik

Kemane

Anadolu Halk Müziği Repertuvar icrası

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar