Vücudun dayanıklılık sınırı tespit edildi

Vücudun dayanıklılık sınırı tespit edildi
ABD'li bilim insanları insan vücudunun limitlerini tespit etti. 42 km koşu, yani maraton, vücut dayanma sınırının çok altında çıktı.

Ortalama bir insan için uzun vadedeki dayanıklılık sınırı, vücudun dinlenme anındaki metabolizma hızının 2,5 katı veya günde 4.000 kalori olarak belirlendi.

Araştırmaya ABD'deki Duke Üniversitesi'nin "Science Advances" adlı yayınında yer verildi.

Önce ABD'nin batı kıyısı California'dan doğu kıyısındaki Washington'a kadar yapılan ve 140 gün süren 5.000 kilometrelik yarışa katılan atletler incelendi.

Yarış öncesinde ve yarış sırasında atletlerin dinlenme metabolizma hızı - yani vücudun dinlenme anında ne kadar kalori harcadığı kaydedildi.

Buna ek olarak etkinlik sırasında yakılan kalori belirlendi.

Araştırma, enerji kullanımının yüksek düzeyde başladığını ancak zamanla, dinlenme metabolizma hızının 2,5 katı düzeyde sabitlendiğini ortaya koydu.

Çoğu insan kendi gücünün ötesinde görse de 42 km koşunun insan dayanma sınırının çok altında kaldığı görüldü.

Araştırma, hamile kadınların, insan vücudunun dayanma sınırına yakın bir düzeyde yaşamlarını sürdürdüğünü de ortaya koydu.

Araştırmacılar, dayanıklılık sınırının kalp, akciğerler veya kaslarla ilgili değil, insanın sindirim sistemiyle bağlantılı olabileceğini söylüyor.

Çünkü araştırma sırasında vücudun daha yüksek enerji kullanımını devam ettirecek kadar kalori ve besini sindirip işleme koyamadığı görüldü.

Bulgular, antrenman düzeninin insan vücuduna uyup uymadığını tespit etmek için kullanılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar