Vergi dairesinde rüşvet skandalı! Suçüstü yakalandılar

Vergi dairesinde rüşvet skandalı! Suçüstü yakalandılar
İstanbul'da vergi borcu bulunan bir şahsı, tehdit ederek rüşvet talep ettiği iddia edilen vergi dairesinde görevli gelir uzmanı ve icra memuru, mali şube ekiplerince para aldıkları esnada suçüstü yakalandı.

İstanbul'da vergi borcu olan bir şahıs, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek vergi Dairesi'nde görevli vergi uzmanı ile icra memuru hakkında bir suç duyurusunda bulundu. Mağdur, kendisini arayan vergi uzmanı ile icra memurunun, borcu sebebiyle hesaplarına bloke konulacağını ancak bir miktar para verirse bu kararı erteleyebileceklerini söyleyerek rüşvet talep ettiğini iddia etti.

istanbul-vergi-dairesinde-rusvete-sucus-43777-2.jpg

SUÇÜSTÜ OPERASYON!

Bunun üzerine konuyla alakalı bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, konuyla alakalı olarak çalışma başlattı. Düzenlenen çalışmalarda şüphelilerin mağdur kişiyi önce arayarak 20 bin lira karşılığında hesabına bloke konulmayacağını ifade ettiği, mağdur kişinin bu parayı verdiğini ancak şüphelilerin bu sefer de 40 bin lira para istedikleri tespit edildi. Şüphelilerin, 5 Nisan'da mağdurun Esenyurt'ta yer alan iş yerine giderek paraları elden teslim aldığını belirleyen ekipler, şüphelileri yakalamak için söz konusu rüşvet adrese gitti. Polisle iş birliği yapan mağdur, seri numaraları belli olan paraları şüphelilere verdi. Şüpheliler parayı aldıktan sonra araçlarıyla adresten ayrıldı. Bu esnada takipte olan polis ekipleri, şüphelilerin aracını durdurarak 2 şahsı gözaltına aldı.

istanbul-vergi-dairesinde-rusvete-sucus-43777-3.jpg

Şüphelilerin üzerinde düzenlenen aramalarda 2 cep telefonu, seri numaraları daha önceden alınan 5 bin lira ve soruşturmaya konu 10 bin lira olmak üzere toplam 15 bin lira nakit para, 1 sarı zarf ile lastikli desteler halinde toplam 11 bin 820 lira ve 200 dolar nakit para bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edildi. 2 şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

istanbul-vergi-dairesinde-rusvete-sucus-43777-6.jpg

istanbul-vergi-dairesinde-rusvete-sucus-43777-5.jpg

istanbul-vergi-dairesinde-rusvete-sucus-43777.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar