Van'da sağanak ve kar hayatı olumsuz etkiledi

Van'da sağanak ve kar hayatı olumsuz etkiledi
Van'da son bir gündür devam eden şiddetli yağışlar, kentte ulaşımı olumsuz etkiledi ve bazı bölgelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Yağışlar nedeniyle yaşanan aksamalar, yetkilileri harekete geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, olumsuzluk yaşanmaması için kırsal mahalle yolları ve kent merkezindeki ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı. Özellikle 25 ana ve 65 ara arter ile sokaklarda yoğunlaşan ekipler, sürücülerin ve vatandaşların güvenliğini sağlamak adına gece gündüz demeden çalışıyor.

Devam eden yağışlar nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bu durum, sürücülerin dikkatli olmalarını gerektiriyor.

Su baskınlarının etkilediği ev ve iş yerlerinde ise Devlet Su İşleri 17. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Ev ve iş yerlerinde yaşanan durumu yerinde inceleyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar