Van’da obezite ile mücadele standı kuruldu

Van’da obezite ile mücadele standı kuruldu
Van'da obeziteyle mücadele kapsamında önemli bir adım atıldı. Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, 4 Mart Dünya Obezite Günü'nde stant kurarak, vatandaşların sağlık durumlarını değerlendirdi ve bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, vatandaşların kilo, boy ve şeker ölçümleri yapılırken, sağlık uzmanları tarafından bilgilendirme yapıldı. Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, obezitenin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, obezitenin birçok hastalıkta riski artırdığını belirtti.

Bostancı, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivitenin obeziteyle mücadelede önemli olduğunu ifade ederek, "Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktiviteyle obeziteyi kolaylıkla önleyebiliriz." dedi. Aktif bir yaşam tarzının benimsenmesinin önemine de değinen Bostancı, sağlıklı yaşam merkezlerine vatandaşları davet etti.

Programa Van Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammed Taha Bostancı, İpekyolu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Zubeyde Kul ve sağlık çalışanları katıldı. Obeziteye karşı bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar