Van Gölü kıyısında güneş gözlemi yaptılar

Van Gölü kıyısında güneş gözlemi yaptılar
NASA'nın 2024 yılında gerçekleşecek güneşteki patlamalara yönelik yaptığı açıklamalarından sonra Bitlis’te bir grup doğasever, Van Gölü kıyısında güneş gözlemi yaptı.

Bitlis ilinde, güneş patlamalarıyla ilgili NASA'nın 2024 açıklamalarının ardından bir grup doğa ve uzay meraklısı, Van Gölü kıyısına kurdukları teleskoplarla güneşin detaylı gözlemlerini gerçekleştirdi.

Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen öncülüğündeki uzay meraklıları, İncekaya Köyü'ne gelerek teleskoplarını kurdu ve güneşin yüzeyinde olası patlamaları incelemek için özel filtreler kullanarak gözlem yaptı.

Dr. Önen, yaptığı açıklamada, "2024 yılında güneşteki patlamalarla ilgili önemli gelişmeler olacağı beklentisi var. Biz de Bitlis'te doğa ve uzay severler olarak teleskoplarımızı alıp Van Gölü'nün muhteşem manzarası eşliğinde güneşi incelemeye karar verdik. Burada, 15-20 kişilik bir grupla teleskoplarımızı kurduk ve güneşin en detaylı görüntülerini elde ettik. Güneşin lekelerinden en ince çizgilerine kadar detayları yakından gözlemleme imkanı bulduk’ dedi. Dr. Önen konuşmasında kullanılan özel filtreler ve teleskoplarımızla önümüzdeki günlerde de gözlemlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Uzay meraklıları, güneş patlamalarıyla ilgili bilimsel araştırmalar yaparak, güneşin yüzeyindeki değişimleri izlemeye ve elde ettikleri verilerle bilimsel katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar