Vali duyurdu: Edirne'de restorasyon aşamasındaki Gazi Mihal Hamamı müze oluyor

Vali duyurdu: Edirne'de restorasyon aşamasındaki Gazi Mihal Hamamı müze oluyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, tarihi Gazi Mihal Hamamı'nın restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ve hamamın müze olarak işlevlendirileceğini açıkladı.

Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan ve 600 yıllık bir geçmişe sahip olan hamamın yeniden hayata geçirilmesi için çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti.

Hamamın çevresinde yapılan temizlik çalışmalarının ardından kazı çalışmalarına başlandığını ifade eden Vali Sezer, ekiplerin toprak altında kalan yapılarına ulaşmaya başladığını dile getirdi. Hamamın özel bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Sezer, çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini ve yıl sonuna kadar belirli bir aşamaya getirilmesinin hedeflendiğini aktardı.

Gazi Mihal Hamamı'nın uluslararası bir yolun alt tarafında bulunduğunu ve bu nedenle yol ile hamam arasında büyük bir istinat duvarı yapılması gerektiğini belirten Vali Sezer, hamamın turizme kazandırılması hedefiyle çeşitli projelerin olduğunu açıkladı. Sezer, hamamın müze olarak kullanılması veya Mimar Sinan eserleriyle ilgili bir müze olarak düzenlenmesi gibi planlarının bulunduğunu belirtti.

Tunca Nehri kıyısında bulunan Gazi Mihal Hamamı'nın, Osmanlı'nın kuruluş döneminde Mihaloğulları ailesinden Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında inşa edildiği biliniyor. Kesme taş ve tuğla malzemeden yapılan hamamın duvarlarının orijinal halini koruduğu belirtilirken, hamamın Rusların 1829'daki Edirne işgalinin ardından kapatıldığı biliniyor. Hamamın restore edilerek müze olarak hizmete açılmasıyla birlikte, Edirne'nin tarihi ve kültürel mirasına önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar