Uzmanlardan yılbaşı akşamı için öneriler: İşte en sağlıklı yılbaşı beslenme tüyoları

Uzmanlardan yılbaşı akşamı için öneriler: İşte en sağlıklı yılbaşı beslenme tüyoları
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar 'Yılbaşında nasıl beslenmeliyiz’ sorusunun yanıtını verdi. İşte yılbaşı için beslenme önerileri...

2024'e saatler kala uzmanlar yılbaşı için beslenme önerilerinde bulunuyor. Yılbaşı günü, yılbaşı gecesi ve sonrası olmak üzere 3 başlık altında toplayan İstanbul Rumeli Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, “Yeni yıla birkaç gün kala metabolizmanızı hızlandırmak ve avantaj elde etmek için günde mutlaka 2.5-3 litre su tüketin." dedi.

Uzman isim ayrıca protein alımının önemli olduğunu belirtirken, yeterli ve dengeli bir şekilde sağlamanın metabolizma için oldukça yararlı olduğunu söyledi.

Yılbaşı öncesindeki diğer günlerde daha düşük kalorili, daha az yağ ve şeker yemek güzel olabilir diyen uzman isim, "Sabah kahvaltısı süt ve yulaf ezmesi veya 2 ince dilim tam buğday ekmeği ve 1 dilim beyaz peynir ile beraber hazırlanmış yağsız şekilde bir tost ve mevsim yeşilliklerinin bulunduğu bir kahvaltı olabilir" önerisinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar