Uzmanlar hurma tüketimini öneriyor! İşte faydaları

Uzmanlar hurma tüketimini öneriyor! İşte faydaları
Ramazan ayında çok daha fazla tercih edilen hurmayı beslenme uzmanları özellikle tavsiye ediyor.

Hurma, doğal şeker içeriği sayesinde Ramazan ayındaki oruç tutanlar için önemli bir enerji kaynağı olmanın yanı sıra, iftar ve sahur sofralarında kan şekerini düzenlemede etkili bir rol oynuyor.

Diyetisyen Merve Sena Nazlı, hurmanın faydalarını şu şekilde sıralıyor: toksinleri atması, kas kramplarına iyi gelmesi, stres durumunda mutluluk vermesi, hafızayı güçlendirici etkisi ve kalp sağlığını koruması.

HURMA VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİ ATMAYA YARDIMCI OLUYOR

Medicana Konya Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Merve Sena Nazlı, hurmanın sağlık açısından önemini vurgularken, "Sağlıklı beslenmeye dikkat edenler sadece Ramazan ayında değil normal zamanlarda da hurmayı sık tercih etmelidir. Çünkü şeker yerine kullanacağımız doğal bir tatlandırıcıdır. Hurma antioksidan içeriği yüksek olduğu için vücudumuzdaki toksinleri atmaya yardımcıdır. A, C vitamini içerdiği için aynı zamanda gençleşmeye yardımcı olacaktır ve cildimizdeki elastikiyeti sağlayıcı etkiye sahiptir" dedi.

Ancak, Nazlı, hurmanın meyve olduğunu unutmamak gerektiğini ve aşırı tüketiminin kilo artışına neden olabileceğini belirtti. "Günlük tüketeceğiniz 3 tane hurma sizler açısından yeterli olacaktır" diyerek sağlıklı bir tüketim miktarını önerdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar