Uzmanı uyardı botoks yaptırırken buna dikkat edin

Uzmanı uyardı botoks yaptırırken buna dikkat edin
Dermatoloji Uzmanı Doktor Gülden Kökümer, botoks kullanımına ilişkin vatandaşları uyararak, bu tıbbi uygulamanın doğru ellerde yapılması gerektiğini vurguladı.

Doktor Kökümer, botoksu estetik ve tıbbi amaçlarla kullanılan bir tedavi yöntemi olduğunu belirterek, "Botoks, yüz kırışıklıkları ve aşırı terleme gibi durumların tedavisinde etkilidir. Bu madde, botulinum toksini olarak adlandırılan ve Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen bir maddeyi içerir" dedi.

aw166611-01.jpg

Botoksun estetik amaçlı kullanımının yüzdeki kırışıklıkları ve çizgileri azaltmak veya ortadan kaldırmak için sıkça tercih edildiğini ifade eden Kökümer, "Botoks, enjekte edildiği bölgedeki sinir uçlarında iletimi geçici olarak engelleyerek çalışır. Bu sayede kasların kasılması engellenir ve yüzdeki kırışıklıkların görünümü azalır. Botoks, genellikle alın, kaş arası, göz çevresi ve boyun gibi bölgelere uygulanır" şeklinde konuştu.

Botoks Nedir | Koru Hastaneleri

Ayrıca botoksun tıbbi amaçlarla da kullanıldığını belirten Kökümer, "Örneğin, göz tembelliği, blefarospazm (göz kapaklarının kontrolsüz kasılması) ve servikal distoni gibi nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkili olabilir" dedi. Uzman, botoksin etkisinin geçici olduğunu ve belirli bir süre sonra tekrarlanması gerektiğini, uygulamanın genellikle hızlı ve güvenli olduğunu ancak doğru şekilde uygulanmasının önemli olduğunu belirtti. Uygulama sonrası bazı yan etkilerin olabileceğini ancak genellikle hafif ve geçici olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar