Uzman isim uyarıyor! Kulakları kesinlikle kulak çöpüyle temizlemeyin

Uzman isim uyarıyor! Kulakları kesinlikle kulak çöpüyle temizlemeyin
Prof. Dr. Levent Saydam, 3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Saydam, çocukluk döneminde karşılaşılabilecek işitme sorunlarına dikkat çekerek, kulak sağlığının önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Saydam, "Kulakları kesinlikle kulak çöpüyle temizlemeyin" dedi. Kulakların iç kısmının hassas olduğunu ve kulak çöpü kullanmanın aslında sorunu daha da kötüleştirebileceğini belirtti. Bunun yerine, kulak kepçesinin dışını yumuşak bir bezle temizlemenin yeterli olduğunu ifade etti.

Özellikle çocukluk döneminde işitme kaybının normal ve sağlıklı bir gelişim için hayati önem taşıdığını vurgulayan Saydam, işitmenin sadece sesleri duymakla kalmadığını, aynı zamanda iletişim kurma ve konuşma becerilerini geliştirmenin temelini oluşturduğunu söyledi.

Doğumsal işitme kayıplarının erken teşhisinin ve uygun tedavi planlarının önemine de değinen Prof. Dr. Saydam, bu durumun çocukların toplumla uyumlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri açısından kritik olduğunu vurguladı.

Ayrıca, çocukların işitme sorunları konusunda ebeveynlerin de dikkatli olması gerektiğini belirten Saydam, bazı belirtilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Televizyonu yakından izleme, iletişimde gecikmeli yanıt alma gibi işaretlerin önemli olduğunu ve bu durumda mutlaka bir kulak burun boğaz hekimine başvurulması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, farklı işitme kaybı türlerine yönelik tedavi yöntemlerine de değinen Prof. Dr. Saydam, işitme kaybının nedenine bağlı olarak cerrahi müdahale veya tıbbi tedavi gibi çeşitli yöntemlerin uygulanabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar