Uyku takibi uygulamalar uykusuzluğu tetikliyor!

Uyku takibi uygulamalar uykusuzluğu tetikliyor!
Kullanıcılara uykularını düzenlemek için veriler sunan uyku takibi uygulamalarının araştırmalar sonucu, uykusuzluğu arttırabileceği ortaya çıktı.

Uyku takibi uygulamaları, son birkaç yıldır ciddi gelişme göstererek ivme kazandı. İyi bir gece uykusu almanıza yardımcı olabilen olan bu uygulamalar, bazı durumlardaysa sorunlarınızı daha da kötüleştirebilir. New York Times'a konuşan bilim insanları, uyku takibi uygulamalarının ve cihazlarının hem endişelerinizi artırarak hem de yanlış veriler tutarak uykusuzluk sorununu artırabileceğini ortaya koydu.

Yapılan bir çalışma, bu tür cihaz ve uygulamaların insanların yatakta daha fazla zaman geçirmelerine böylece uyku istatistiklerini artırmalarına ve olmayan durumları bildirip gereksiz tedaviler almalarına sebep olduğunu söylüyor. Fakat bu durum, cihazların güvenilmez olduğu anlamına da gelmiyor.

Fitbit'ten Dr. Conor Heneghan, çok az kullanıcının ciddi uyku kaygısı ile ilgilendiğini ve izleme verilerinin, tutarlı uyku programlarının ve zararlı alışkanlıkların etkilerini vurgulayabileceğini iddia etti. Kullanıcılar, aynı zamanda farklı uyku aşamalarındaki kalp hareketlerini de izleyebiliyorlar.

Fitbit'in kendi yaptığı araştırma, profesyonel tıbbi izleme cihazlarının verileri ile uyku takip uygulamalarının eşleşmesinin %70 seviyesinde olduğunu ancak bu oranın insanlarda %90 olduğunu ortaya çıkarıyor. Yani sonuçta veriler yararlı olsa da bunlara şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar