'UYAP-EKİP' entegrasyonu imzalandı

'UYAP-EKİP' entegrasyonu imzalandı
Adalet Bakanı Gül ile İçişleri Bakanı Soylu, yargı ile emniyet arasındaki işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini amaçlayan UYAP'ın EKİP ile entegrasyonunu düzenleyen protokolü imzaladı.

Yargı ile emniyet arasında yapılan yazışma ve işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesini amaçlayan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nin (UYAP), Emniyet Kolluk İşlemleri Bilgi Sistemi (EKİP) ile entegrasyonunu düzenleyen protokolü imzaladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara Hakimevi'nde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

İçişleri Bakanlığı ile yargılamaların, soruşturmaların etkinliği, hızlılığı ve verimliliği konusunda koordinasyon içerisinde bulunduklarını belirten Gül, UYAP ve EKİP'in entegrasyonunun her iki bakanlık için de önemli olduğunu ifade etti.

Gül, protokolle, emniyetin hazırladığı fezlekelerin cumhuriyet başsavcılıklarıyla birlikte entegrasyonunun sağlanacağını bildirdi.

Söz konusu iş birliğin, yargılamaların hızlılığı ve etkinliği için önemli olduğunu vurgulayan Gül, zaman kaybının da önüne geçileceğini dile getirdi.

Gül, "Bu projeyle soruşturma ve kovuşturma işlemleri daha kısa sürede tamamlanacaktır. Yargının hızlanmasına doğrudan etki edecek çalışmaya imza atmış olacağız." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar