UNRWA: 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 70 çalışanımızı kaybettik

UNRWA: 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 70 çalışanımızı kaybettik
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda 70 ajans çalışanının öldüğünü bildirdi.

Gazze'de son zamanlarda bombalanan ve bir kişinin öldüğü, 80 kişinin de yaralandığı çok kalabalık bir okul olan barınma merkezini ziyaret etmek istediğini dile getiren Lazzarini, "Gazze'deki insanları ve özellikle de çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar. Gerilimin tırmanmasının ardından ziyaret ettiğim yerlerde Gazze'dekine benzer bir durumla hiç karşılaşmadım." diye konuştu.

Ziyaretinin amacının, ajansın çalışma ekibiyle tanışmak ve tüm ön saflarda çalışanlara saygısını ifade etmek olduğunu vurgulayan Lazzarini, "UNRWA personeli, özellikle 70 çalışanımızın ölümünün ardından Gazze'de ağır bir bedel ödüyor.” dedi.

UNRWA'nın Gazze'deki çalışmalarına devam edip etmeyeceğine dair soruya ise Lazzarini, “Tabii ki mesajım, UNRWA'nın Gazze'deki Filistinli mültecilerin yanında kalması.” cevabını verdi.

Gazze'deki gıda, su ve yakıt kıtlığı gerçeğine de değinen Lazzarini, "Gazze'de yakıtın her şey olduğunu biliyoruz, çünkü yakıt olmadan jeneratörleri, fırınları, hastaneleri çalıştıramayız ve su pompalayamayız." ifadesini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar