Üniversitelerin akademisyen kadrolarına takviye

Üniversitelerin akademisyen kadrolarına takviye
YÖK Başkanı Saraç, KHK ile ihraç yaşanan üniversitelerin öğretim üyesi kullanma izin taleplerini hiç bekletmeden hatta üniversitedeki süreçlerden çok daha kısa bir süre içerisinde sonuçlandırdıklarını bildirdi.

Üniversitelerin akademisyen kadrolarına takviye

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, AA muhabirine, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile üniversitelerden ihraçlara ilişkin açıklama yaptı.

Darbe girişiminin ardından yükseköğretim kurumlarından ihraçlar yaşandığını belirten Saraç, "Elbette bizim birinci vazifemiz, bu ihraçların yükseköğretim kurumlarında sürdürülen eğitim öğretim faaliyetlerine bir sekte vurmaması. Bunun için YÖK'ün tedbirler alması gerekiyor. Yükseköğretim Kurulu da bu şuurla bir müddetten beri bir çalışma sürdürüyor. Bu hafta da dahil, özellikle ihraçların yoğun yaşandığı üniversitelerin rektörlerini YÖK'e davet ediyoruz. Onlarla istişareler yapıyoruz. Onlarla birlikte bu ihraçların eğitim öğretimine sekte vurmaması, öğrencilerin eğitimlerinde nitelik kaybına uğrayarak mağdur olmaması için almamız gereken tedbirleri masaya yatırıyoruz, müzakere ediyoruz ve çok hızlı bir şekilde de kadro takviyeleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Saraç, ihraçların yoğun yaşandığı üniversitelerin öğretim üyesi kullanma taleplerini hiç bekletmeden hatta üniversitelerdeki süreçlerden çok daha kısa bir süre içerisinde sonuçlandırdıklarını bildirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar