Üniversite öğrencilerinden Mudanya’da tarihi gezi

Üniversite öğrencilerinden Mudanya’da tarihi gezi
Mudanya Belediyesi, Frankfurt Goethe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden mimarlık öğrencilerini ilçede ağırladı.

"Bizans ve Osmanlı Dönemi Yapılarının Mimari Karşılaştırmaları" adlı proje kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, öğrencilerin Mudanya'nın tarihi yapılarını ziyaret etmelerini ve araştırmalarını sanal sergi formatında sunmalarını amaçlıyor.

Mimarlık fakültesi öğrencileri, Kumyaka, Tirilye ve Mudanya'nın çeşitli noktalarını ziyaret ederek proje kapsamında yer alan yapıları inceledi. Kumyaka Baş Melekler Kilisesi, Tirilye Kültür Merkezi, Taş Mektep, Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Cami ve Tirilye Hamamı gibi önemli yapıları gören öğrenciler, akademisyenler eşliğinde araştırmalarını gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ardından elde edilen bulgular, sanal bir sergiyle kamuoyuna duyurulacak.

Proje koordinatörlerinden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pelin Yoncacı, öğrencilerin Osmanlı ve Bizans eserlerini inceleyerek bu dönemlere ait mimari gelişmeleri, devamlılıkları ve kesintileri tartıştığı bir araştırma projesi yürüttüklerini belirtti.

İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Ar ise projenin lisansüstü öğrencilerin eğitimi ve ağ oluşturma amacı taşıdığını vurguladı. Öğrencilerin uzmanlık alanlarına göre bilgi alışverişi yapabilmelerini sağlayan bu gezilerin, arşiv araştırmalarıyla birleştirilerek bilgi verici posterlerin hazırlanacağı sanal sergiyle tamamlanacağını söyledi.

İTÜ Mimarlık Tarihi öğrencisi Ömer Faruk Ulusoy, gerçekleştirdikleri İstanbul, Bursa ve Tirilye gezilerinde Osmanlı ve Bizans miraslarını incelediklerini ve bu konuları kapsayan bir sergi için hazırlık yaptıklarını belirtti. Mudanya Belediye Meclis üyeleri ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinin de katılımıyla gerçekleşen etkinlik, mimari tarih ve araştırmaları alanında önemli bir işbirliği örneği olarak öne çıkıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar