UNIQ Açıkhava Film Festivali başladı

UNIQ Açıkhava Film Festivali başladı
UNIQ Açıkhava Film Festivali başladı. Yaz akşamlarında sinema keyfi açık havada devam edecek.

UNIQ Açıkhava Film Festivali başladı

UNIQ Açıkhava Film Festivali başladı. UNIQ İstanbul ve Başka Sinema işbirliği ile beşincisi düzenlenen UNIQ Açıkhava Film Festivali, “The Favourite” filminin gösterimi ile başladı.

Doğayla iç içe ve yemyeşil ortamıyla fark yaratan UNIQ İstanbul, sinemaseverler için açıkhava film keyfini doğayla buluşturmaya devam ediyor.

Festivalde Eylül ayına kadar sanatseverlere 50 uzun metraj film sunulacak. Dünyaca ünlü yerli ve yabancı ödüllü filmlerle zenginleştirilen programda Ralph Fiennes, Lukas Dhont, Nadin Labaki, Yorgos Lantimos ve Paweł Pawlikowski gibi usta yönetmenlerin eserleri öne çıkıyor.

FİLM TUTKUNLARI BULUŞMAYI BEKLİYOR

Venedik Film Festivali‘nden Jüri Büyük Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu ödülüyle (Colman) ayrılan The Favourite (Sarayın Gözdesi), Bir Ayrılık ve Satıcı’yla iki kez Oscar kazanan İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin en yeni filmi Everybody Knows (Herkes Biliyor), 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu da dahil olmak üzere üç ödülle dönen Sibel ve ödüllü yerli ve yabancı film Haziran ayı boyunca açık havada film tutkunlarıyla buluşmayı bekliyor.

UNIQ İstanbul Genel Müdürü Sonay Yücel “UNIQ İstanbul olarak sinemaseverleri bunaltıcı yaz aylarında doğayla iç içe bir ortamda yerli ve yabancı ödüllü filmlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Festivale katılımın ve ilginin her yıl daha da artığını görmek bizleri sevindiriyor o yüzden seyircimize yürekten teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Başka Sinema Direktörü Azize Tan ise “Uzun süren çalışmalar ardından bu özel seçkiyi hazırladık, geçtiğimiz sinema sezonunun yerli ve yabancı en iyi filmleri bir araya getirmeye çalıştık. İzleyicilerimiz dünya sinemasına yön veren ödüllü yönetmenlerin filmlerini açık havada izleme şansına kavuşacak.” dedi. 

Festivalin biletlerine www.biletix.com adresinden, festival programıyla ilgili tüm detaylara www.uniqistanbul.com adresinden ulaşılabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar