Ünal ile Destici görüştü

Ünal ile Destici görüştü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal ile AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Elitaş, BBP Genel Başkanı Destici ile görüştü.

Ünal ile Destici görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü.

Ünal ve Elitaş'ın BBP Genel Merkezine gelerek Destici ile yaptıkları görüşme yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Görüşmenin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Ünal, BBP'nin Cumhur ittifakına desteğini hatırlatttı ve nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade etti.

Destici'nin seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerini aldıklarını belirten Ünal, "Bizim bütün görüşmelerimiz, milletin gözü önünde cereyan ediyor. Açık, seçik, net. Zaten ittifakla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasındaki amaç da geçmişte olduğu gibi Türk siyasetinde gizli, kapaklı işlerin olmaması, arka kapıda kulislerle birtakım görüşmelerin, hesapların, kirli pazarlıkların yapılmaması, her şeyin şeffaf bir siyasetin gereği olarak milletin önünde cereyan etmesiydi. Biz MHP ile Milli Mutabakat Komisyonunu oluştururken de aynı şekilde açık, net, şeffaf, milletin gözü önünde bütün görüşmelerimizi yaptık." dedi.

Destici ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtemelen bu hafta içerisinde görüşme yapacaklarını bildiren Ünal, görüşmelerde varılan nihai noktayı kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdi.

Bir gazetecinin Büyük Birlik Partisi'nin ittifaka destek verdiğini ve bunun milletvekili listelerine nasıl yansıyacağını sorması üzerine Ünal, şunları söyledi:

"BBP ile daha öncesinde yaptığımız görüşmeler de var. Bu değerlendirmelerin neticesinde ortaya çıkan kararı, kamuoyu ile payalaşacağız. Ama şu anda görüşülmekte olan ve nihai karara varılmamış hususları takdir edersiniz ki, paylaşmak doğru olmaz."

Destici: Cumhurbaşkanımız ile bu hafta içinde görüşeceğiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici de ziyaretin ardından basın açıklaması yaptı.

BBP olarak öncelikle ittifakın yasal hale getirilmesinin doğru olduğunu savunduklarını ve her zaman desteklediklerini belirten Destici, olumlu bir görüşme yaptıklarını kaydetti.

Destici, "Bugün çok faydalı bir görüşme yaptık. Aşağı yukarı hemen hemen herşeyi konuştuk. BBP, bu ittifakın içinde kendi amblemiyle mi, kendi listesiyle mi yer alacak, yoksa AK Parti listeleriyle mi? Bu ittifaka dahil olacak her şeyi konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız ile bu hafta içinde yapacağımız görüşmeden sonra netleştirmiş olacağız." bilgisini verdi.

Parti olarak kurumsal kimlikle veya listeyle seçimlere girmenin yasal konular olduğunu dile getiren Destici, şunları söyledi:

"Elbette parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle ve kendi listemizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, Cumhur İttifakı'nın ana bileşenleri olan MHP, AK Parti ve BBP'nin birlikte vereceği karardır. Biz bu karara saygı duyarız. Partimizin parlamentoda temsil edilmesi de çok önemlidir. Bunun ötesinde de cumhurbaşkanlığı seçimleri en az parlamento seçimleri kadar değerlidir, önemlidir. Bunların ikisinin atbaşı gitmesi lazım. Kendi amblemimizle mi, yoksa listelerden girdiğimizde mi cumhurbaşkanlığı seçimine katkı sağlayacağız, buna da bakacağız." 

AK Parti'nin BBP'nin seçimlerde nasıl yer alacağına ilişkin önerisinin ne olduğunun sorulması üzerine Destici, "Bizim kararımıza ve düşüncelerimize saygılı olduğunu görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim." dedi.

Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir iki gün içinde görüşeceğini bildirdi.

"Gül'ün 2007'ye dönmesi lazım"

"Cumhur İttifakı'na karşı yer alan cephede Abdullah Gül ismi dolaşıyor. İttifak için birleşmeye çalışıyorlar. Abdullah Gül ismi için sizin değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Destici, Abdullah Gül'ün Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli siyasetçilerden biri olduğunu ve çok yıpratılmaması gerektiğini belirtti. 

"Gül'ün şu değerlendirmeyi yapması lazım. Öncelikle 2007'ye dönmesi lazım. Yani o dönemi yaşamış bir siyasetçi olarak bunu ifade ediyorum." diyen Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi o döneme baktığımız zaman bir 367 krizi vardı. Şu anda iki blok var. Bir Cumhur İttifakı, bir de diğerleri. Bir tarafta Cumhur İttifakı'nın başında Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, 'kardeşim Abdullah Gül' diye Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği bir Tayyip Erdoğan var. Cumhur İttifakı tarafında o dönemde grubuyla birlikte Meclise girerek, 367 krizini çözen Devlet Bahçeli var. Rahmetli Muhsin Başkan ile biz birlikte karşılamıştık Sayın Gül'ü. Sayın Gül'ü destekleyen BBP var. Öbür tarafta da önce 367 krizi çıkartıp daha sonra da Gül'ün seçilmemesi için her türlü yolu denemiş kişilerin de olduğu bir taraf var. Kararı buna göre verir diye düşünüyorum. Bu beklentileri de tatmin edecek bir karar olacağına inanıyorum. Sayın Gül, bunu hesap edecek ve bu muhasebeyi yapacaktır. Bu tecrübeye ve bu duruşa sahip bir siyasetçidir. "

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmelerini nasıl karşıladığının sorulması üzerine Destici, ittifak yasasının herkes için çıktığını, bu görüşmeleri olağan karşıladığını söyledi.

Destici, "İttifak yasasına şiddetle karşı çıktılar ama onlar da bu yasanın nimetlerinden faydalanıyorlar. Neticede şunu da gördük; ittifak yasası, barajı sıfırlıyor." dedi.

Olaylı bir şekilde ara verilen Fenerbahçe-Beşiktaş maçına ilişkin de Destici, gerilimin daha da devam etmemesi adına maçın kaldığı yerden oynanarak, hak edenin kazanmasının daha doğru olacağını dile getirdi.

"Avrupa Türkiye'deki seçimlere müdahale etmemelidir"

Destici, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin seçimlerin ertelenmesine yönelik açıklamasını hadsiz ve sınırlarını aşan bir açıklama olarak değerlendirdiğini söyledi.

Destici, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Bu açıklamayı Türkiye'ye karşı negatif bir bakışın da göstergesi olarak değerlendiriyorum. Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisini de bu açıklamasından dolayı kınıyorum. Avrupa, referandumda taraf oldu. Avrupa'ya çağrım, Türkiye'deki seçimlere müdahale etmemesi ve taraf olmaması yönündedir. Türkiye'deki seçimler Avrupa'daki seçimlerden daha güvenli, daha şeffaf seçimlerdir. Tabi ki gelip bunları izleyebilirler. Ama seçimlere müdahale etmemelerini ve seçimlerde taraf olmamalarının kendileri açısında da, Türkiye açısından da demokrasi açısından da en doğrusu olduğunu bir kere daha burada ifade etmek istiyorum. Aynı şeyleri ABD için de söylüyoruz. ABD, Türkiye'deki seçimleri konuşmak yerine kendi seçimlerinin hesabını versin. Ondan sonra Türkiye'deki seçimlerle ilgili konuşsun."

Mustafa Destici, Anayasa Mahkemesinin kuruluş yıldönümünü dolayısıyla Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyelerini kutladı.

"Partimizin duruşu nettir"

BBP Genel Sekreteri Üzeyir Tunç ise 16 Nisan'da ortaya koyduğu tavrın devam ettiğini vurguladı. Tunç, "Partimizin, 24 Haziran'da yapılacak erken cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinde de bugüne kadar yapılan açıklamalar çerçevesinde duruşu nettir, bellidir. Bu konuda fikir alışverişi yapmak üzere ziyaret gerçekleştirildi." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar