Umman'da sel felaketi: Ölü sayısı yükseliyor

Umman'da sel felaketi: Ölü sayısı yükseliyor
Umman'da meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda yaşanan sel felaketinde en az 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Umman haber ajansı ONA'nın aktardığı habere göre, Ulusal Acil Durum Yönetimi Komitesi Koordinatörü Muhammad Al-Busafi, pazartesiden bu yana kuzeydeki Eş-Şarkiyye bölgesinde sağlık kuruluşlarına 13 ölü ve 4 yaralı getirildiğini belirtti.

Umman Arama ve Kurtarma Dairesi'nin yaptığı açıklamaya göre ise Şarkiyye ve Ed-Dahiliyye kentlerinde selden etkilenerek hayatını kaybeden 3 kişinin cesedine ulaşıldı.

Umman Sivil Savunma ve İlk Yardım Derneği Sözcüsü Ali el-Farisi, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, pazartesiden bu yana sel sularında mahsur kalan 1500 kişinin kurtarıldığını açıkladı.

Umman makamlarından henüz sel nedeniyle yaşanan ölüm ve yaralanmalara ilişkin resmi bir rakam paylaşılmadı.

Ülkede, Musendem, El-Bureymi, Ez-Zahira, Dahiliyye ve El-Batine illerinde kamu ve özel sektör çalışanlarına sel nedeniyle izin verilirken, diğer illerde ise gerekli durumlarda uzaktan çalışma sisteminin uygulanabileceği, Zufar ve El-Vusta hariç diğer illerde okullarda uzaktan eğitimin salı günü de devam edeceği belirtildi.

Dünkü Umman basınında yer alan haberlere göre, sel felaketinde 9'u öğrenci, biri yabancı uyruklu olmak üzere toplamda 12 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar