Uluslararası Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu

Uluslararası Turan Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Uluslararası Turan Film Festivali Ödül Töreni, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde Yunus Emre Salonu'nda düzenlendi. "Kızılelma" temasıyla gerçekleşen bu festival, Türkiye'nin yanı sıra 77 ülkeden bin 57 başvuruyu ağırladı.

Toplamda 158 film Türkiye'den, 47 film Azerbaycan'dan, 31 film Kırgızistan'dan, 21 film Kazakistan'dan, 15 film Özbekistan'dan ve 10 film Türkmenistan'dan yarıştı.

Ege Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen bu ödül töreni, Türk Dünyası sinemasının önemli bir buluşması oldu. Etkinliğe, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, EÜ üst yönetimi, ulusal ve uluslararası sanatçılar, yönetmenler, senaristler, akademisyenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Tören öncesinde, Atatürk Kültür Merkezi Fuaye Alanı'nda Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nın "Sessiz Tanıklar Türk Boylarına Yolculuk" sergisi ile TÜRKSOY'un "Türk Dünyası Resim Sergisi" ve "Türk Dünyası Kültür Başkentleri Fotoğraf Sergisi" sanatseverlerle buluştu. Açılış konuşmasını yapan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, sanatsal faaliyetlerin, sanatın gelişimine katkı sağlamak ve sanatseverleri bir araya getirmenin önemine vurgu yaptı. Budak, Türk dünyasının ortak değerlerini ve kültürel bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan bu organizasyonun, geniş desteklerle bugünlere gelmesinin önemini belirtti.

Prof. Dr. Budak, bu tür bir festivalin ev sahipliğinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, festivalin kapsamındaki etkinlikleri ve katılımcıları açıkladı. Festivale toplamda 77 ülkeden bin 55 başvuru yapıldığını ve farklı kategorilerde ödüllerin verileceğini ifade etti. Ayrıca, festivalin ilerleyen yıllarda Türk Dünyası'nda geleneksel hale gelmesini temenni ettiğini belirtti ve katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar