Ukrayna'dan Kırım'a gece yarısı saldırı

Ukrayna'dan Kırım'a gece yarısı saldırı
Ukrayna ordusunun, Rusya tarafından yasa dışı ilhak edilen Kırım Yarımadası'na yoğun bir saldırı gerçekleştirdiği bildiriliyor.

Sözde Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Moskova saatiyle 22.44'te hava saldırısı alarmının verildiğini duyurdu. Razvojayev, Sivastopol'deki tüm hava savunma sistemlerinin faaliyette olduğunu ve Ukrayna ordusunun hava saldırılarında kullandığı hedefleri imha etmeye çalıştığını belirtti.

Razvojayev, Rus ordusunun 10'dan fazla Ukrayna füzesini havada imha ettiğini ve 1 çocuk ile 1 kadının yaralandığını ifade etti. Havadan düşen parçaların şehirde hasara neden olduğunu ve Sivastopol ile Güney koylarında dumanların yükseldiğini aktardı. Ayrıca, Kırım Köprüsü'nün geçici olarak kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Sosyal medya platformlarında, Kırım'daki Rus askeri bölgelere yönelik füze saldırılarına dair video görüntüleri yayınlandı.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da Ukrayna'nın Belgorod bölgesine yönelik "terör saldırısı" girişiminin hava savunma sistemleri tarafından engellendiği belirtildi. Açıklamada, Belgorod bölgesindeki hedeflere yönelik 19 füzenin imha edildiği aktarıldı.

Ayrıca, Ukrayna hava kuvvetlerinin, Rusya'nın Karadeniz'den Odessa ve Mikolayiv bölgelerine "Şahed" tipi İHA'larını fırlattığını duyurduğu ve Ukrayna'nın Harkiv ve Krivyi Rih kentlerinde patlama seslerinin duyulduğu Ukrayna basını tarafından bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar