Ukrayna'da sıkılaştırılmış seferberlik yasası kabul edildi

Ukrayna'da sıkılaştırılmış seferberlik yasası kabul edildi
Ukrayna Parlamentosu, ülkede askeri seferberlik koşullarını sıkılaştıran bir yasa kabul etti.

Parlamento, seferberlik, askerlik kaydı ve askerlik hizmetiyle ilgili bazı konuları düzenleyen yasa tasarısını oyladı.

Tasarı, 351 milletvekilinden 283'ünün oyuyla kabul edildi.

Ocak ayında sunulan ve bir dizi düzenlemeden geçen tasarı, önceki tartışmalara neden oldu çünkü seferberlik koşullarını sıkılaştırdı.

Parlamentonun kabul ettiği yeni yasaya göre, seferberlik sırasında 18 ila 60 yaş arasındaki erkeklerin her zaman bir askerlik kayıt belgesi taşıması gerekecek ve bunu bir yetkilinin talebi üzerine ibraz etmeleri gerekecek.

Ayrıca, erkekler sınır geçişlerinde veya sınır bölgesinde bir yetkilinin talep etmesi durumunda askeri kayıt belgesini göstermek zorunda kalacaklar. Yurtdışında olan ve askerlik kayıt belgesi olmayanlar yeni bir pasaport alamayacaklar.

Yasa yürürlüğe girdikten sonra, askerlik hizmetiyle yükümlü tüm kişilerin 60 gün içinde ikamet adreslerini, iletişim bilgilerini ve askeri kayıp verilerini güncellemeleri gerekecek.

18-60 yaş arası askerlik hizmetinden sorumlu kişiler, askerlik sicil bilgilerini güncellemeleri durumunda Ukrayna'nın yabancı diplomatik misyonlarında konsolosluk hizmeti alabilecekler.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, parlamentonun kabul ettiği seferberlik yaşının 27’den 25’e düşürülmesiyle ilgili yasayı 2 Nisan’da onaylamıştı.

Zelenskiy, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna Parlamentosunun yeni seferberlik yasasını kabul ettiğini belirtti.

Yeni yasa, askeri yönetimi desteklemek için bazı iyileştirmeler içeriyor ve kaçak askerlikten kaçanların denetimini güçlendiriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar