Ukrayna ile savaşta olan Rusya'dan ilk açıklama: İran ve İsrail'e hangi mesajı verdi?

Ukrayna ile savaşta olan Rusya'dan ilk açıklama: İran ve İsrail'e hangi mesajı verdi?
Ukrayna ile savaşta olan Rusya'dan, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısına ilişkin açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, bölge devletlerinin mevcut sorunları siyasi ve diplomatik yollarla çözeceklerine dair umutlarını dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı, İran'ın dün gece gerçekleştirdiği füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

İran'ın dün geceki saldırılarının Birleşmiş Milletler Tüzüğü'nün 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı çerçevesinde gerçekleştirildiğini ve Şam'daki Büyükelçiliğine yönelik saldırılara cevap niteliğinde olduğunu duyurduğu belirtilen açıklamada, 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki saldırısını Rusya'nın kesin bir şekilde kınadığı ifade edildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Batılı üyelerinin tutumu nedeniyle bu saldırıya uygun cevap verilemediğine dikkat çekildi.

582.webp

Bölgede bir başka tehlikeli gerilimin tırmanmasından Rusya’nın büyük endişe duyduğu vurgulanan açıklamada, Orta Doğu’da özellikle de Filistin-İsrail çatışması alanında "sorumsuz eylemlerle körüklenen krizlerin gerilimi arttıracağı" belirtildi.

Açıklamada, "İlgili tüm tarafları itidalli davranmaya çağırıyoruz. Bölge devletlerinin mevcut sorunları siyasi ve diplomatik yollarla çözeceğini umuyoruz. Yapıcı uluslararası oyuncuların buna katkıda bulunmasının önemli olduğuna inanıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar