Ukrayna bir Rus şehrini daha hedef aldı: 8 yaralı!

Ukrayna bir Rus şehrini daha hedef aldı: 8 yaralı!
Ukrayna ordusunun Rusya'nın Belgorod kentine düzenlediği hava saldırısında 8 kişi yaralandı.

Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar devam ediyor. Ukrayna, Rusya'nın sınırdaki Belgorod kentini bir kez daha hedef aldı. Kentteki 19 apartmanda yer alan 34 dairenin hasar aldığı ve saldırı sonucunda 37 aracın zarar gördüğü bildirildi. Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov, hava saldırısı sonucunda 11 yaşındaki bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu 8 kişinin yaralandığını ifade etti.

aw200067-04.jpg

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise hava savunma sistemlerinin RM-70 çoklu roketatar sistemiyle fırlatılan 15 roket ile bir insansız hava aracını imha ettiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Ukrayna sınırına yakın Kursk bölgesinde 3, Bryansk bölgesinde ise 2 insansız hava aracının düşürüldüğü kaydedildi.

aw200067-02.jpg

Ukrayna ordusu, Rusya'ya yoğun hava saldırıları gerçekleştirirken, Krasnodar bölgesindeki bir akaryakıt deposunu da hedef aldı. Yerel yönetim tarafından yapılan açıklamada, imha edilen 6 insansız hava aracının parçalarının Yurovka köyü yakınlarındaki depoya düştüğü ve birkaç tankın yangın çıkması sonucu hasar gördüğü belirtildi. Ancak saldırıda yaralanan olmadığı ifade edildi.

aw200067-03.jpg

Henüz Ukrayna'dan bu saldırılara ilişkin bir açıklama yapılmadı. Rusya ve Ukrayna, savaşın başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana karşılıklı olarak askeri, enerji ve ulaştırma altyapılarını hedef alıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar