Üç sektör ilk kez bir arada

Üç sektör ilk kez bir arada
Türkiye’de ilk defa gıda, ambalaj ve ev dışı tüketim sektörleri aynı tarih ve çatı altında buluşuyor. Buluşma büyük bir ticari platform olarak nitelendiriliyor.

ŞULE YILMAZ KILIÇ / Günboyu

CNR Expo Yeşilköy’de organize edilen CNR Food İstanbul ve CNR Ambalaj fuarları ile EDT - Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri Buluşması sektör için bu güne kadar yapılmış en kapsamlı ticari platform olacak. İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, CNR Holding ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği’nin 20-23 Eylül 2017 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Yeşilköy’de düzenleyeceği CNR Food İstanbul ve CNR Ambalaj İstanbul fuarları ile Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçilerinin buluşması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Toplam 80 bin metrekarelik alanda, 8 salonda düzenlenen bu büyük organizasyon, 84 ülkeden 65 bin ziyaretçiyi sektörle buluşturarak ihracatın gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Gıda toptancıları, zincir marketler, tekil ve zincir otel, restoran, cafe, yemek ve catering şirketleri gibi kurumların işletme sahipleri satın almacıları, şefleri tarafından yoğun ilgi görecek olan organizasyonun ticari hacmi de yüksek olacak.

EKONOMİYE KATKI

Ev Dışı Tüketim Derneği’nin (ETÜDER) CNR Food İstanbul fuarına verdiği destekle çok daha güçlü bir fuar gerçekleştireceklerine vurgu yapan İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, “Türkiye’de ilk kez gıda, ev dışı tüketim tedarikçileri ve ambalaj sektörlerinin eş zamanlı olarak buluşmasının ekonomimize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Fuarımızda 60 bin metrekare alanda 1000’in üzerinde markanın katılımıyla, 35 bin profesyoneli ağırlamayı hedefliyorduk fakat ETÜDER’in de katılımıyla fuarı büyütme kararı aldık. 80 bin metrekare alanda 1500’ün üzerinde markayı ve 65 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacağız” dedi. CNR Food İstanbul’da Türkiye’nin en kapsamlı alım heyeti organizasyonlarından birinin de düzenleneceğine dikkat çeken Zekeriya Mete, “İtalya, Almanya, İngiltere, Yunanistan, İran, Irak, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Cezayir, Tunus, KKTC, Azerbaycan, ve Rusya’nın yanı sıra, sektörün hedef pazarlarından olan MENA bölgesinin de aralarında olduğu, 84 ülkeden ziyaretçi ve VIP alım heyetlerini ağırlayacağız. Fuarlara gelen iş insanları gittikleri ülkeye ekonomik ve turizm açısından katkı sağlıyor. Son yıllarda Avrupa’nın 3. dünya ve Müslüman ülkelere uygulamış olduğu vize politikalarından dolayı Avrupa’daki birçok fuar kan kaybediyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar