Twitter'da siyasi reklam dönemi yeniden başlıyor

Twitter'da siyasi reklam dönemi yeniden başlıyor
Elon Musk'ın satın almasının ardından gündemden düşmeyen Twitter, reklam politikalarında köklü bir değişikliğe gitti.

2022’nin son yarısından beri dillerden düşmeyen sosyal medya platformu Twitter, son derece çalkantılı bir sürecin ardından bambaşka politikalarla yoluna devam ediyor. Şirket, Elon Musk’ın direksiyona geçmesinin ardından daha çok para kazandıracak projelere yöneliyor. Bunlardan bir yenisi de siyasi reklamlar olacak.

KASIM 2019''DA KALDIRILMIŞTI

Özellikle siyasetçiler ve siyasete meraklı vatandaşlar için en popüler sosyal medya ağı olan Twitter, Kasım 2019''da aldığı kararla siyasi içerikli reklamları yasaklamıştı. Ancak şirketin el değiştirmesinin ardından yeni patron Elon Musk, şirkete gelir getirebilecek her yola açık olduğunu belirtmişti. Öyle ki Elon Musk’ın başına geçtiği şirket, siyasi reklamlara kapılarını tekrar açıyor.

Twitter''dan yapılan açıklamada söz konusu değişiklik için, "Nedene dayalı reklamcılığın, önemli konular etrafında halka açık konuşmayı kolaylaştırabileceğine inanıyoruz. Bugün, ABD’de amaca dayalı reklamlar için reklam politikamızı gevşetiyoruz. İzin verdiğimiz siyasi reklamları da önümüzdeki haftalarda genişletmeyi planlıyoruz. Bundan sonra, reklam politikamızı TV ve diğer medya kuruluşlarınınkiyle uyumlu hale getireceğiz" ifadelerine yer verildi. 

ÇALIŞANLARIN YARISI KOVULDU

Elon Musk, sansasyonel bir şekilde Twitter’ın başına geçtiğinde platformun bundan çok daha fazla para kazanma gücünün olduğunu ve bunu kullanacaklarını söylemişti. Gündem olan işten çıkarma sürecinin ardından Musk, Twitter 2.0 dönemini başlattı bununla birlikte birçok yeniliğin de perdesi aralandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar