Twitter'da köklü değişiklik: Kimlik yükleme zorunluluğu geliyor!

Twitter'da köklü değişiklik: Kimlik yükleme zorunluluğu geliyor!
Milyarder iş insanı Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'ı satın almasının ardından yaşanan birçok değişikliğe bir yenisi daha ekleniyor. Twitter'ın onaylı hesaplar için kullanıma sunduğu 'blue' özelliği için kimlik yükleme şartı yolda.

Ücretli abonelik sistemini hayata geçiren Twitter, 8 dolar karşılığında kullanıcıların ücretsiz üyelik sahiplerinin erişemediği pek çok ayrıcalığa erişmesine olanak tanıyor. ABD ve Kanada gibi ülkelerde deneme sürümünü tamamlayan ''Twitter Blue'', Türkiye''de de geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe girdi. Ancak bu ayrıcalıklardan yararlanmanın bedeli aylık 8 dolardan ibaret değil. 

Twitter,Blue ile kendisine abone olan kullanıcıların ''onaylı hesap'' olduklarını göstermek için isimlerinin yanında mavi tık işareti kullanıyor. Aslında yıllardır bulunan bu özellik, yalnızca kamuoyunu ilgilendiren ünlü isimler, gazeteciler, devlet adamları, resmi kurumlar gibi hesaplara veriliyordu. Yeni uygulamanın beraberinde getirdiği en büyük sorun ise, 8 dolar veren herkesin başkasının parodisi olan hesapları dahi gerçekmiş gibi sunabiliyor olması. 

Bu sorunun önüne geçmek isteyen Twitter, blue aboneliği ile birlikte mavi tik alacak hesapların sahiplerinden, kimliklerini önlü-arkalı şekilde sisteme yüklemesini şart koşacak. 

DOĞRULAMA İŞARETLERİ DE DEĞİŞTİ

Musk öncesi Twitter için yalnızca mavi tik mevcutken, Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra, sosyal medya devinin doğrulama hizmeti de baştan aşağı değişti. Buna göre, artık üç yeni doğrulama tipi bulunuyor. Mavi tik kişisel hesaplar için geçerliyken, sarı tik ise şirket hesaplarında kullanılıyor. Ayrıca gri tikli kullanıcılar ise devlet görevlileri oluyor.

Twitter için kimlikle hesap doğrulama da tüm kullanıcılara açılacak gibi görünüyor. ABD’deki Blue abonelerinde görülen yeni hizmet, hesap sahiplerinden selfie ve kimlik kartının önlü/arkalı fotoğraflarını istiyor. Bu özellik şimdilik Android cihazlarda test ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar