TUS ne zaman? TUS saat kaçta? TUS kaç soru kaç dakika?

TUS ne zaman? TUS saat kaçta? TUS kaç soru kaç dakika?
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/1) için kısa bir süre kaldı. Adaylar sınavın ne zaman, saat kaçta ve kaç sorunun kaç dakika olduğunu merak ediyor. Peki TUS ne zaman? TUS saat kaçta? TUS kaç soru kaç dakika?

TUS ne zaman?

2024 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS/1) için geri sayım başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenecek olan TUS sınavı öncesi, adaylar sınavın tarihini ve kaç sorunun kaç dakika olduğunu merak ediyor. Peki TUS ne zaman? TUS saat kaçta? TUS kaç soru kaç dakika?

TUS NE ZAMAN?

ÖSYM yayımladığı 2024 sınav takvimi ile TUS'un yapılacağı tarihi açıkladı. Takvime göre 2024 TUS 17 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Sınav 17 Mart günü saat 10.15'te adaylar için başlayacak.

TUS KAÇ SORU KAÇ DAKİKA?

Adaylar, sınavın süresini ve soru sayısını da merak ediyorlar. TUS sınavına girecek olan adaylar sınav süresini ve soru sayısının yanı sıra bir soruya düşen zamanı da merak ediyor. 2024 TUS/1 sınavı toplamda 120 sorudan oluşacak ve adaylara 150 dakika süre verilecek. Soru başına adaylara 75 saniye süre düşüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar