Türkkan:"Bu yasa durma noktasına getirir"

Türkkan:"Bu yasa durma noktasına getirir"
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Turizm Ajansı kurulması ve turizm işletmelerinden yüzde 1’e varan oranlarda pay kesilmesini öngören yasa teklifi için eleştiride bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin “yağma” olarak değerlendirdiği teklife İYİ Parti'den de eleştiri geldi. Turizm Ajansı kurulması ve otel, motel, pansiyon, restoranlar, deniz araçları ve seyahat acentelerinden yüzde 1'e varan oranlarda pay kesilmesini öngören yasa teklifine tepkiler sürüyor.

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yasa teklifi kapsamında eleştiride bulundu. Türkkan,TBMM'de yaptığı açıklamada “Bu yasa turizm sektörünü durma noktasına getirir” dedi ve şunları söyledi:

“Teklif bu haliyle kanunlaşırsa yeni kurulacak tanıtım ajansına turizmciler her yıl cirolarından yüzde 1 pay verecek. Bu pay da kârlarından değil, cirolarından kesilecek. Turizmci, kâr da etse zarar da etse bu payı ödemek zorunda kalacak. Bu durum ekonomik sıkıntılar nedeniyle sırtını doğrultmaya çalışan turizmcimizin, vergiden çok tanıtım payı ödemesi anlamına gelmektedir. Kanun teklifine göre, ilk ödemeyi 26 Ekim'de yapmak zorunda bırakılan ve bu yılki gider kalemlerinin içine bu payı eklememiş olan nice turizmcimiz, böylece iflasa sürüklenecektir.”

lutfu1.PNG

Kanun teklifine göre Turizm Ajansı'nın bütçesinin Sayıştay tarafından denetlenmeyeceğini de vurgulayan Türkkan, “Ajans kesinlikle denetime tabi olmalıdır. Yapacağı ihalelerin nasıl olacağı, hangi yandaşlara verileceği meçhul. Ajansın, Kamu İhale Kanunu'ndan muaf tutulması da hüküm altına alınıyor” dedi.

turkkan.jpg

6 AYDA HAVADAN 43 MİLYON EURO GELDİ

Kapadokya bölgesini ziyaret eden turistler için en gözde aktivite olan sıcak hava balon turlarından yılın ilk yarısında yaklaşık 43 milyon Euro gelir sağlandı.

Peribacaları, doğal kaya oluşumları, yer altı yerleşim merkezleri, butik otelleri ve kayadan oyma tarihi manastırları ile 1985'ten beri UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya'ya gelen turistler, bu güzellikleri sıcak hava balon turuna katılarak gökyüzünden izleme imkanı buluyor. Bölgede ilk 6 ayda 11 bin 814 uçuşun gerçekleştirildiği turlar yapıldı. Böylece geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 3, bir önceki yıla göre ise yaklaşık yüzde 48'lik artışla 232 bin 109 kişi bölgenin güzelliklerini gökyüzünden izledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar