Türkiye'nin turizm gelirinde yüzde 5,4'lük artış

Türkiye'nin turizm gelirinde yüzde 5,4'lük artış
Türkiye'nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 5,4 artarak 8 milyar 784 milyon 800 bin doları buldu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, turizm geliri bu yılın ocak-mart döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,4 arttı. Bu dönemde turizm geliri 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar olarak kaydedildi.

Türkiye'nin turizm geliri arttı - Son Dakika Haberleri

Turizm gelirinin yüzde 21'i ülkeyi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlardan elde edildi. Ziyaretçilerin seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize ettiği belirtilirken bu çeyrekte yapılan harcamaların 7 milyar 775 milyon 627 bin doları kişisel harcamalar 1 milyar 9 milyon 174 bin doları ise paket tur harcamalarından oluştu.

Ülkeden çıkış yapan ziyaretçi sayısı bu yılın birinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 artarak 9 milyon 10 bin 90 kişiye çıktı. Ziyaretçilerin yüzde 21,6'sını yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

Türkiye'nin turizm geliri 2023'te arttı - Son Dakika Haberleri

Bu çeyrekte Türkiye'den çıkış yapan ziyaretçilerin gecelik ortalama harcaması 93 dolar olarak belirlendi. Yurt dışında ikamet eden vatandaşların gecelik ortalama harcamasının ise 64 dolar olduğu görüldü.

Turizm geliri içerisindeki yeme içme harcamalarının payı yüzde 22,6, uluslararası ulaştırma harcamalarının payı yüzde 16,7, paket tur harcamalarının payı ise yüzde 11,5 oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yeme içme harcamaları yüzde 2,8, uluslararası ulaştırma harcamaları yüzde 11,8 ve paket tur harcamaları yüzde 19,4 arttı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar