Türkiye’den yapay zeka hamlesi! 1195'e yükseldi

Türkiye’den yapay zeka hamlesi! 1195'e yükseldi
İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi Türkiye merkezli yapay zeka firmalarının sayısı 1195'e yükseldiğini açıkladı.

İTOSAM'ın "Akıllı Otomasyon Çağında Ulusların Yarışması: Yapay Zeka, Robotlar ve Gelişen Ülkeler" başlıklı raporu, Türkiye'nin yapay zeka sektöründeki uluslararası ve uluslararası rekabeti ele aldı.

İTOSAM araştırmacıları, LinkedIn kullanarak Türkiye'deki yapay zeka ürünlerini kullanarak 2000 yılında 5 yılda geliştiren bu rakamın 2023'te 1012'ye, 2024'te ise 1195'e yükseldiğini tespit etti.

Raporda, yapay zeka kapsamına giren konuların detaylı bir şekilde ele alındığı belirtildi. Bunlar arasında makine öğrenmesi, derin öğrenme, bilgisayar görüşmesi, sinir ağları, doğal dil işleme, pekiştirmeli öğrenme ve otonom mobil robotlar yer alıyor.

Türkiye'deki yapay zeka ürünleri geliştirilip yoğunlaştırılmış sektörler de raporda yer aldı. En çok kullanılan ilk 10 sektör arasında bilgi teknolojileri ve hizmetleri, yazılım geliştirme, medya, eğitim, sağlık, işletme yatırım ve hizmetleri, endüstriyel otomasyon, finansal hizmetler, araştırma hizmetleri ve biyoteknoloji bulunuyor.

Raporda dikkat çeken bir diğer veri ise Türkiye'nin endüstriyel robot stokuyla ilgili oldu. Dünya genelinde en fazla robot stokuna sahip olan Türkiye arasında 20 ülke, 22 bin 735 robotla ise 18'inci sırada yer alıyor. Bu veriler, Türkiye'nin sanayide yapay zeka ve robotik alanda etkili bir gelişmeye sahip olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar