Türkiye'de yaklaşık 4 milyar dolarlık portföyümüz var

Türkiye'de yaklaşık 4 milyar dolarlık portföyümüz var
İslam Ticaret Finans Kurumu Üst Yöneticisi Sonbol, "Türkiye'de yaklaşık 4 milyar dolarlık çok iyi portföyümüz var." dedi.

Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu (ITFC), Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Orta Asya Bölgesel Ticari İstihbarat Eğitim Programı'nın basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan İslami Kalkınma Bankası'nın (IDB) iştiraki Uluslararası İslam Ticaret Finans Kurumu (ITFC) Üst Yöneticisi Hani Salem Sonbol, "KOBİ'ler ekonominin belkemiğini oluşturuyor ve ülkelerin büyümesini, inovatif olmalarını ve istihdam oluşturmalarını sağlıyor. UNDP ve ITC ile kurduğumuz iş birliği vesilesiyle Orta Asya'ya ulaşmak ve ticaret kapasitelerini ulaştıracakları köprüler kurmak ve bu bölgeyi uluslararası ticarete hazırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Türkiye'de yaklaşık 4 milyar dolarlık çok iyi portföylerinin olduğunu belirten Sonbol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) ile çok güzel ortaklıkları ve girişimleri olduğunu belirtti.

Sonbol, "İstanbul'da bir ofisimiz var. Bu ofisi büyütmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

"Pazar istihbaratına yapılacak 1 dolarlık yatırımın 35 dolar kazandırdığını biliyoruz"

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı Vekili ve Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Bölge Direktör Yardımcısı Rastislav Vrbensky, "Pazar istihbaratına yapılacak 1 dolarlık yatırımın 35 dolar kazandırdığını biliyoruz. Dolayısıyla, şirketlere küresel ticaretten tam olarak yararlanmaları ve sürdürülebilir, yeni istihdam olanakları yaratan ve sonuçta Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunan yeni niş ürünleri tespit etmeleri için ihtiyaç duydukları desteği sağlamalıyız." dedi.

Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) Kıdemli Pazarlama Analizcisi Ursula Hermelink de "ITFC ve UNDP ortaklığında gerçekleştirilecek olan bu çalıştayda ITC'nin ticaret ve pazar analizi bağlamında teknik uzmanlık sağlayan kurum olmasından gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar