Türkiye-Sırbistan ekonomik ilişkilerinde yeni dönem

Türkiye-Sırbistan ekonomik ilişkilerinde yeni dönem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen yıl gerçekleştirdiği Sırbistan gezisinin ardından Sırp mevkidaşı Vucic’in Türkiye ziyareti, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerde yeni bir dönemin kapılarını araladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl gerçekleştirdiği Sırbistan gezisinin ardından Sırp Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in 6-7 Mayıs'taki Türkiye ziyareti, iki ülke ekonomik ilişkilerinde yeni bir dönem başlattı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkanı Bayram Akgül, AA muhabirine, Sırbistan'ın Balkanlar'da barışın devamı için kilit ülke olduğunu söyledi.

Türkiye ve Sırbistan'ın zengin ve köklü bir geçmişe sahip, dost iki ülke olduğunu ifade eden Akgül, "Tarihimizden gelen bu miras, bizleri de güçlü dostluk ve sıkı iş birlikleri kurmaya yöneltiyor. Bu büyük potansiyelin, ikili ekonomik ilişkilerimize yansıması çok önemli." dedi.

Akgül, ziyaret kapsamında, Türkiye-Sırbistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi'nin ilk toplantısını gerçekleştirdiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu toplantının ikili ekonomik iş birliğimize önemli ivme kazandıracağına inanıyorum. Sayın Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Türk yatırımcılarımız ile birebir ilgilenen, firmalarımıza desteğini esirgemeyen bir devlet adamı. İş Forumu'nda da 'Size hangi teklif yapılırsa bana gelin, daha iyi teklif vereceğim.' dedi. Bu sözler hem Türk firmalarımıza duyulan güvenin hem de gösterilecek desteğin bir ifadesidir. İhracata yönelik üretim yapmak isteyen firmalarımız için bu dostluk iklimi çok önemli bir fırsat. Bunun yanı sıra yatırımcılara Sırbistan'da sunulan pek çok teşvik var, bu teşvikleri değerlendirmek önemli. Türk firmalarımıza özellikle tarım, tekstil, otomotiv yan sanayisi, turizm, enerji ve inşaat gibi sektörlerdeki potansiyeli değerlendirmelerini öneririm."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar