Türkiye Bankanlar Birliği Başkanı herkesin merak ettiği soruyu cevapladı: Enflasyon ne zaman düşecek?

Türkiye Bankanlar Birliği Başkanı herkesin merak ettiği soruyu cevapladı: Enflasyon ne zaman düşecek?
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası ve enflasyona ilişkin açıklama yaptı. Ziraat Bankası’nın Genel Müdürlüğü’nü de yapan Çakar, enflasyondaki düşüş için net tarih verdi. Çakar, verdiği tarih için uluslararası değişkenlerin, turizm gelirlerinin ve Ukrayna savaşının etkilerinin de belirleyici olacağına işaret etti.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar, katıldığı programda Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası ve enflasyona ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonda istenilen seviyenin bir yıldan daha uzun bir sürede gerçekleşeceğini belirten Çakar, bu durumu içerideki kararlılık kadar uluslararası değişkenler, turizm gelirleri, ham madde fiyatları, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkilerinin de belirleyeceğini söyledi.

Faiz artışlarıyla birlikte başlayan sıkılaşmanın kararlı adımlarla sürdürüldüğünü, enflasyona yönelik olarak net kararlı bir duruş sergilendiğini söyleyen Çakar, şunları söyledi: “Enflasyonu yönetmediğimiz müddetçe yatırım ortamımızı sağlıklı bir şekilde yürütmek, fiyat ve finansal istikrarı sağlamamız mümkün olmayacaktır. Yatırım yapmak zorundayız. Yüksek değerli teknoloji üretimler yapmak zorundayız. Bunu ihracata çevirip cari fazla verecek veya cari açığı yönetecek seviyeye gelmeliyiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar