Türkiye AB standartlarını hak eden bir ülkedir

Türkiye AB standartlarını hak eden bir ülkedir
CHP Parti Sözcüsü Tezcan, Türkiye'nin AB hedefinden hızla uzaklaştığını söyleyerek, "Türkiye, AB standartlarını hak eden bir ülkedir." dedi.

Türkiye AB standartlarını hak eden bir ülkedir

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan,  toplantının ardından açıklamada bulunmak için geldiği salonunda, gazetecilere karanfil dağıtarak, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı.

Daha sonra açıklamada bulunan Tezcan, bugün Türkiye'de Çalışan Gazeteciler Günü'nün, çalıştırılmayan gazeteciler gününe dönüştüğünü söyledi.

Türkiye'nin dünyada basın özgürlüğü endeksinde, 180 ülke arasında 155. olduğunu belirten Tezcan, bunun bir "utanç tablosu" olduğunu bildirdi.

İktidarın, bu tabloyu kapatmak yerine, karneyi daha da kötüleştirmek için elinden gelini yaptığını savunan Tezcan, Türkiye'nin son 12 yıl içerisinde basın özgürlüğü konusunda 56 basamak aşağı düştüğünü ifade etti. Tezcan, Türkiye'de tutuklu gazeteci sayısının takip edilemez hale geldiğini, tarihin hiçbir döneminde basının bu kadar baskı altına alındığı bir sürecin yaşanmadığını ileri sürdü.

 "Türkiye, AB standartlarını hak eden bir ülke"

Erdoğan'ın Fransa gezisinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ve çağdaş dünyayla bağının koptuğunun çok açık görüldüğünü iddia eden Tezcan, Türkiye'nin AB hedefi ve değerlerinden hızla uzaklaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa'da, "AB'ye gireceğiz diye size yalvaracak halimiz yok." dediğini hatırlatan Tezcan, "Sayın Erdoğan'a yalvar diyen mi var? Biz, Sayın Erdoğan'a yalvar demiyoruz ama adamların ağzına laf verme. Sen, Türkiye'de OHAL uygulamasıyla bütün demokrasiyi, hukuku, basın ve ifade özgürlüğünü ortadan kaldıracaksın, adamın ağzına laf vereceksin, ondan sonra da kapıda 'sana yalvarmayız' diyeceksin. Türkiye, AB standartlarını hak eden bir ülkedir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar