Türk teknoloji şirketlerinin Katar'da milli teknoloji hamlesi!

Türk teknoloji şirketlerinin Katar'da milli teknoloji hamlesi!
Web Summit, dünyanın en önde gelen teknoloji ve girişimcilik odaklı etkinliklerinden biridir ve bu yıl ilk kez Katar'da gerçekleşiyor. Türkiye'den ise 24 teknoloji girişimi etkinliğe katılıyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Ankara Kalkınma Ajansı (ANKARAKA), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) iş birliğiyle düzenlenen Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı çerçevesinde, Türkiye Adası adı verilen özel bir alanda Web Summit Katar’da Türk girişimlerinin ürün ve teknolojilerini sergilediği bir platform oluşturuldu. Ayrıca, Türkiye'den 25 farklı girişimcilik ekosistemi paydaşı temsilcisi de etkinliğe katıldı.

Bu etkinlik sayesinde girişimler, ürünlerini global sahnede tanıtma fırsatı bulurken, çeşitli yarışmalar, yatırımcı görüşmeleri, mentorluk buluşmaları ve paneller gibi etkinlikler aracılığıyla işlerini büyütmek için önemli fırsatlar elde ediyorlar. Doha'da düzenlenen etkinlik, ilk kez olmasına rağmen büyük ilgi görerek biletlerin tükenmesine neden oldu. Türkiye'den yaklaşık yüz firma, özellikle Ortadoğu ve Afrika pazarlarını hedefleyen Türk girişimleri arasında yoğun bir ilgiyle etkinliğe katılıyor.

aw151317-03.jpg

Türkiye Adası'nda yer alan girişimler arasında lojistik, eğitim, sağlık, tarım, finans teknolojileri, dijital pazarlama, yapay zeka destekli içerik üretimi gibi çeşitli alanlarda yenilikçi çözümler sunan firmalar bulunuyor. Bu girişimler, implant olarak kullanılan gelişmiş biyomateryaller, dijital çözümlerle tohum yetiştirme süreçlerine destek, esnek güneş panelleri, akıllı tekstil üzerinden cilt verisi toplama gibi yenilikçi ürünleriyle dikkat çekiyorlar.

aw151317-01.jpg

Web Summit, dünyanın çeşitli bölgelerinde uzun süredir teknoloji ve girişimcilik alanında benzer etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler, girişimcilere yatırımcılar, potansiyel müşteriler ve diğer iş birliği fırsatlarıyla global bir ağ oluşturma ve ürünlerini etkili bir şekilde dünya çapında tanıtma şansı sunuyor. Küresel Girişimcilik Etkinliklerine Katılım Çağrısı kapsamında seçilen firmalar, geçmişte Web Summit, Slush ve CES gibi önemli etkinliklere katılarak başarılı bir performans sergilemişlerdi. Web Summit Katar etkinliği ise 26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar