Türk jetleri 2 gündür El Bab'ta uçamıyor

Türk jetleri 2 gündür El Bab'ta uçamıyor
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab'ta IŞİD ile savaşan Türk Hava Kuvvetleri iki gündür uçaklarını havalandıramıyor. F-16'ların havalanamayışının nedeni ortaya çıktı.

Türk jetleri 2 gündür El Bab'ta uçamıyor

Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları, iki günden beri Suriye’de  IŞİD’İn elindeki El Bab kentine hava operasyonu yapamıyor.

EL BAB'TA 44 IŞİD'Lİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hürriyet'in haberine göre, kent üzerindeki kötü hava koşulları ve yoğun bulut kütleleri nedeniyle hava harekâtı yapılamadığı öğrenildi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, etkili hava operasyonu için oldukça geniş bir alanda en az 20 dakika kadar sürecek açık hava koşullarının olması gerekiyor.

ÖSO'DA BOMBA İMHA BİRİMİ KURULDU

İnsansız hava araçlarının (İHA) bulut aralıklarından bazı hedefleri seçerek koordinatlarını bildirdiği ve bu hedeflere topçu atışı yapıldığı belirtildi. Bir askeri kaynak, “Savaş uçağı, İHA’nın bildirdiği koordinattaki hedefin hareket etmesine fırsat vermeden bombalıyor. Bunun için uygun hava koşulu şart. Diğer durumda toplarla, hedefin hareket edebileceği de dikkate alınarak yapılan ölçümle atış yapılıyor” dedi.

158 HEDEF VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) Fırat Kalkanı’nın 126. gününe ilişkin yapılan bilgilendirmede de sadece karadan yapılan atışlar ile çatışmalara yer verildi. Buna göre topçu atışlarıyla aralarında savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçların da olduğu 158 hedef vuruldu.

Top atışlarıyla ayrıca TSK unsurlarının ilerleyişine engel olan IŞİD silah mevzileri baskı altında tutuldu. Arazideki çatışmalarda da 13 IŞİD'li teröristi etkisiz hale getirilirken, 2 muhalif yaşımını yitirdi, 1 muhalif yaralandı. Askeri kaynaklar, El Bab’a komando takviyesinin sadece Kayseri veya Tunceli’den yapılmadığını söyledi. Aynı kaynaklar, “Batı’dan da takviye yapılıyor. Örneğin Denizli’den. Her hareketliliği de takviye olarak görmemek lazım” bilgisini paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar