Türk Hava Yolları'ndan Filenin Sultanları'na 'pes artık' dedirten saygısızlık!

Türk Hava Yolları'ndan Filenin Sultanları'na 'pes artık' dedirten saygısızlık!
Türkiye A Milli Futbol Takımı, cuma günü oynayacağı Ermenistan mücadelesi için Eskişehir'e havalanırken, milli takım kafilesi için özel uçak tahsis eden Türk Hava Yolları'na sosyal medyada tepki gösterildi. THY, tüm taleplere rağmen 2023 yazında FIVB Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli voleybolcular için uçak tahsis etmemiş, yıldız oyuncular Türkiye'ye tarifeli uçakla dönmüştü.

Türkiye'nin EURO 2024 elemeleri kapsamında Ermenistan ile oynayacağı karşılaşma, Eskişehirspor Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynanacak.

Cuma günü oynanacak mücadele için Türkiye A Milli Futbol Takımı ve teknik heyette yer alan görevliler Eskişehir'e hareket ederken, kafile için Türk Hava Yolları tarafından özel bir uçak tahsis edildi.

THY'nin iki altın madalya kazanan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'na tüm ısrarlı taleplere rağmen uçak göndermeyip, milli voleybolcuları tarifeli uçakla Türkiye'ye döndürmesine karşın, yalnızca eleme maçı için futbol takımına özel uçak göndermesi vatandaşları isyan ettirdi.

"NEDEN ALTIN MADALYA ALAN TAKIMDAN ESİRGENDİ?"

Milletler Ligi şampiyonluğunun ardından, milli voleybolcular ABD'den Türkiye'ye yine tarifeli uçakla dönmüş, Türk Hava Yolları'nın oyuncular için uçak göndermemesi protesto edilmişti.

Belçika'da oynanan Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli voleybolcular için THY, tüm tepkilere rağmen yeniden harekete geçmezken, Prof Dr. Selçuk Şirin, söz konusu duruma sosyal medya hesabından isyan etti.

Şirin, yaptığı paylaşımda "Böyle bir özel uçak seferi neden iki ayda iki altın madalya alan voleybol takımdan esirgendi?" ifadelerini kullanırken, bu paylaşıma binlerce destek mesajı geldi.

sultan-2.jpg

"ALLAH 2 METRE BOYUNDAKİ SULTANLARA SABIR VERSİN"

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, voleybolcuların boy ortalamalarının futbolculara göre çok daha yüksek olduğuna vurgu yaparak, tarifeli uçaklarda milli sporcuların uzun boyları nedeniyle yaşadığı sıkıntıya dikkat çekti.

Yapılan paylaşımda "Allah 2 metre boylarıyla tarifeli uçakta uçmak zorunda bırakılan sultanlara sabır versin" sözlerine yer verildi.

sultan1.jpg


TEPKİLERİN ARDINDAN '1 HAFTALIK' TATİL VERİLDİ

THY, Avrupa Şampiyonası sonrası Filenin Sultanları için uçak göndermeyen kuruma yönelik binlerce tepki gelmesinin ardından bir açıklama yayınlamış ve turnuvada forma giyen voleybolcular ile teknik ekipte yer alan isimler için iki kişilik, istedikleri lokasyonda 1 haftalık tatil hediye edileceğini duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar